1. HABERLER

  2. VİDEO/GÖRÜNTÜ

  3. Beynin 'en mükemmel hali' 5 yıl sürüyor

Beynin 'en mükemmel hali' 5 yıl sürüyor

Beynin 'en mükemmel hali' 5 yıl sürüyor.22 yaşında mükemmel haline ulaşan beyin fonksiyonları, 27 yaşından itibaren azalmaya başlıyor.Ancak aktif bir yaşam sürmek, beyni önemli ölçüde koruyor.

A+A-

İnsan beyninin en parlak dönemi 22 ve 27 yaşları arasında.
ABD'de Virginia Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, 22 yaşında en fonksiyonel ve mükemmel haline ulaşan beyin, 27 yaşından itibaren 'düşüşe geçiyor.

Araştırma, yaşları 18 ile 60 arasında değişen iyi eğitimli 2 bin kadın ve erkeğin, 7 yıl boyunca katıldıkları testlerin sonuçlarından oluşuyor.
Araştırma raporunda, katıldıkları testlerde 2 bin denekten her yıl görsel bulmacalar çözmeleri, anlatılan öykülere ilişkin bazı detaylar vermeleri, çeşitli kelime oyunları oynamaları istendiği ve deneklerin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadıklarına özellikle dikkat edildiği kaydediliyor.
Sonuçlar değerlendirildiğinde, 12 testten en az 9'unda en başarılı performansların 22 yaşında elde edildiği belirtilirken, görsel olarak neden sonuç ilişkisi kurma, bulmaca çözümü ve hızlı algılama alanlarında 27 yaşından itibaren belirgin gerileme olduğu gözleniyor.

Araştırmaya göre, sağlıklı bir birey, 37 yaşına kadar hafızasını büyük ölçüde muhafaza ederken, kelime hazinesi ya da genel kültür gibi alanlarda hafızanın ortalama 60 yaşına kadar korunabiliyor.

Haberin Videosu  

Görüntü

 

Bu haber toplam 8091 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.