1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Beyinde psikolojik rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olan hücre keşfedildi

Beyinde psikolojik rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olan hücre keşfedildi

Bilim insanları sadece insan beyninde bulunan ve bazı psikolojik rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olabilecek bir hücre keşfetti.

A+A-

Çalışma henüz erken aşamalarda olmasına rağmen, çeşitli ülkelerden araştırmacıların yer aldığı ekip, bu hücrenin beyin ile ilgili rahatsızlıkların düzeltilmesinde önemli rol oynadığına inandıklarını, çünkü birincil işlevlerinin sinir hücrelerini baskılamak olduğunu açıkladı.

Bu hücrenin etki ve işlevi hakkında birkaç yıl boyunca kanıt toplayan Avrupalı ve ABD’li bilim insanları, hücreye ‘Rosehip’ adını verdi.

Macaristan’ın Szeged Üniversitesi’nde nöroloji uzmanı olan Dr. Tamas Gabor, yaptığı açıklamada, “Amerikalı ve çeşitli Avrupa ülkelerinden bilim insanları ile iletişim kurduktan sonra, bu özel hücre ile ilgili çalışmalarda benzer sonuçlara ulaştık” ifadelerini kullandı.

Rosehip adı verilen hücrenin hayvanlarda bulunmadığına dikkat çeken Dr. Gabor, çalışmalarda bu hücrenin beyinde bulunan çok kutuplu sinir nöronları olan piramidal hücreleriyle koordinasyon içinde çalıştığının keşfedildiğini belirtti.

Rosehip hücresinin beyinde bilinçten sorumlu tabakada bulunduğunu vurgulayan Dr. Gabor, bu hücrenin daha derin psikiyatrik hastalıkların bazılarında somut tedaviler elde edilebilecek teşhislerin konulmasında kullanılabileceğine işaret etti.

Kaynak:https://turkish.aawsat.com

Bu haber toplam 3613 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.