1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Benliğimizi Tehdit Ediyor!

Benliğimizi Tehdit Ediyor!

Psikolog Gök, aldatmanın, kişinin eşi dışındaki biriyle ilişkisini tehdit edebilecek her türlü eylem olduğunu ve kişinin benliğini tehdit ettiğini söyledi

A+A-

Metafor Psikoloji'nin kurucusu Psikolog Sultan Gök, aldatmanın, kişinin eşi dışındaki biriyle ilişkisini tehdit edebilecek her türlü eylem olarak tanımlanabileceğini belirterek, "Araştırmalar aldatmanın insanlık tarihi kadar eskiye dayandığını gösteriyor. Sanıyorum günümüzde de bu durum artarak devam edecek gibi. Dünya nüfusu üzerinde yapılan çalışmalar erkeklerin yüzde 60, kadınların ise yüzde 30'unun aldattığını, evli çiftlerin yüzde 80'inin de aklından en az bir kez aldatmayı geçirdiğini gösteriyor. Üstelik bu dağılım yaş, cinsiyet, ekonomik düzey, eğitim seviyesi gibi dağılımda fark göstermiyor. Araştırmalardan elde edilen bir diğer sonuç da çiftlerin aldatılmaya rağmen yüzde 82'sinin ilişkilerine devam ettiği yolunda" dedi. Kişiler için partnerlerin; sonsuz duygusal ihtiyaçlarını tatmin edecek kişi, çok iyi ebeveyn, en güvendiği, en büyük aşkı, destekçisi, dengi olduğunu vurgulayan Psikolog Gök, "Dolayısı ile bunlara layık ve sahip olan kişi de; seçilmiş, vazgeçilmez, eşsiz, biricik, yerine konulamaz oluyorsunuz. Aldatılma aslında durumun hiç de böyle olmadığını söylüyor. Benliğe yapılan en büyük ihanet! Dolayısı ile aldatılan kişiler benliğindeki parçalanma ile şoka giriyorlar ve travmatize oluyorlar" diye konuştu.

Aldatma ilişki için kabul edilemez

Aldatmanın ilişki için kabul edilemez olduğunu açıklayan Gök, "Çiftleri yolda yürürlerken bir yol ayrımına getirir. Yol iki yöne ayrılır. Ya yollarını ayırmaya ya da devam etmeye karar verirler. Hangi yola karar verirlerse versinler bu kararın ileriki süreçte ortaya çıkabilecek soru işaretleri ve pişmanlıkları ortadan kaldırmak için sağlıklı bir şekilde değerlendirmesi gerekir. Devam etmeye karar veren çiftler için bu yol güvensizdir, endişe verir. Bu noktada danışanlarıma ilişkilerinin artık eskisi gibi olmayacağını belirtirim, ancak isterlerse eskisinden çok daha iyi olabileceğini de mutlaka eklerim" dedi.

Bu haber toplam 3934 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.