1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Beklentiler Yükseldikçe Mutsuzluk Artıyor

Beklentiler Yükseldikçe Mutsuzluk Artıyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Uğuz, beklentiler yükseldikçe mutsuzluk olasılığının artığını söyledi.

A+A-

Uğuz, ÇÜ Tıp Fakültesi Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri kapsamında Hipokrat Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Mutluluk' konulu konferansta yaptığı konuşmada, mutluluğun ve mutsuzluğun nedenleri hakkında bilgiler verdi.

Daha mutlu olabilmenin yollarını anlatan Uğuz, şunları kaydetti.

'Beklentiler yüksekse mutsuzluk olasılığı artıyor. Dışa dönük, kendine saygısı olan ve hayata olumlu bakanların mutlu olma olasılığı daha fazla. İleride zengin olunca, evlenince, emekli olunca mutlu olacağım düşüncesi çok gerçekleşmeyen bir düşüncedir.'

Mutsuzluğun temel prensibinin beklentiler olduğununu anlatan Uğuz, 'Temel mutsuzluk sıkıntılarından biri de istekle ihtiyacı birbirinden ayırt edememedir' dedi.

Uğuz, mutlu olabilmenin daha az söz vermek, daha çok hayır demek, kaliteli yaşam ve güçlü ilişkilerle mümkün olabileceğini belirterek, 'Daha çok nasıl mutlu olabiliriz onu düşünmeliyiz. Yaptığımız işi severek ve haz alarak yapmaya bakmalıyız. O zaman mutlu olabiliriz' diye konuştu.

AA

Bu haber toplam 4501 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.