1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Artık Her Okulda Destek Eğitim Odası Olacak

Artık Her Okulda Destek Eğitim Odası Olacak

MEB Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nde göre bünyesinden “özel eğitime ihtiyaç duyan” engelli ya da üstün/özel yetenekli bir bireyin bulunduğu tüm okullarda destek eğitim odalarının açılması gerekiyor. Nar Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesinden Aktüel Psik

A+A-

MEB Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nde göre bünyesinden “özel eğitime ihtiyaç duyan” engelli ya da üstün/özel yetenekli bir bireyin bulunduğu tüm okullarda destek eğitim odalarının açılması gerekiyor. Buna göre Türkiye’de bu kapsamın içine tüm okullar giriyor. NAR’dan yapılan açıklamaya göre, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından “kaynaştırma” ya da “özel yetenekli birey” raporu verilen öğrenciler okullarında 12 saate kadar destek eğitim hizmeti alabilecekler.

Yönetmeliklerde yapılan değişiklere göre destek eğitim odalarında aynı anda en fazla 6 öğrenci eğitim görebiliyor. Öğrenciler bu odalarda alacakları destek eğitim hizmetine normal ders saatlerinin dışında girebilecekleri gibi, ders saatleri içinde de alınabiliyorlar. NAR Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi açıklamanın devamında şunlara değindi:

Dünyada olduğu gibi ülkemizdeki eğitim sisteminde de normal öğrencilerle özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin aynı ortamlarda eğitim görmesi, kabul gören bir yaklaşımdır. Bu doğrultuda ilgili yasa ve yönetmelikler ışığında da RAM’lar tarafından öğrenme güçlüğü yaşayan öğrenciler ile üstün yetenekli öğrenciler için “Kaynaştırma” kararları verilmektedir.

Hukuki Sorunlar Yaşamamak İçin Destek Eğitim Odaları Şart

Mevzuat gereği kaynaştırma kararı verilen her bir öğrencinin okul müdürlüğü tarafından açılacak olan Destek Eğitim Odalarında “Destek Eğitim Hizmeti” alması zorunlu tutulmaktadır. Bugün Milli Eğitimde, veliler ve okul yönetimleri arasında hukuki sürtüşmelere sebep olan öncelikli başlık; özel eğitim öğrencileri olmaktadır. BEP hazırlanmaması, sınıf tekrarı ya da destek eğitim hizmeti sunulmaması gibi sebeplerle okul yönetimleri ile veliler karşı karşıya gelebilmektedirler.

Hem Üstün Yetenekliler Hem De Öğrenme Güçlüğü Yaşayanlar Faydalanacak

Üstün yetenekli olsun, öğrenme güçlüğü yaşayan öğrenci olsun, her bir bireyin, farklı yetenekleri olduğuna inanıyoruz. Destek eğitim odalarında verilecek eğitimlerle de, bu yeteneklerin ortaya çıkması ve desteklenmesi bize göre ayrıca vicdani bir süreçtir. Normal sınıflarda fark edilemeyen, körelebilen ya da sınıf düzenini bozabilen bu özel öğrencilerimizin, destek eğitim odalarında verilecek destek eğitim hizmetiyle yüzleri gülecektir. Hem çocuklarımız, hem sınıf arkadaşları, hem ailesi ve hem de toplum kazanacaktır.

Siz değerli okul yöneticilerini ve velilerimizi bu hassas konuya eğilmeye, ileride oluşabilecek hukuki sorunların önüne geçmeye ve herkesin yararına olacak destek eğitim odası hizmeti konusunda merkezimizce verilecek ÜCRETSİZ bilgilendirmeyi almaya davet ediyoruz.

Denildi.

www.narakiloyunlari.com   [email protected] 

212-6690700   -  0555 487 67 77

Facebook.com/narzekaveakiloyunlariatolyesi


nar-logo.jpg

Bu haber toplam 12369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.