1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Alzheimer iğnesi iddiası incelenecek

Alzheimer iğnesi iddiası incelenecek

Türk Nöroloji Derneği ve Türkiye Alzheimer Derneği, kamuoyuna ‘Mucize Tedavi’ olarak lanse edilen ve Alzheimer’ı tedavi ettiği öne sürülen iğne ile ilgili iddiaların incelenmesini isteyecek.

A+A-

Türk Nöroloji Derneği ve Türkiye Alzheimer Derneği, basın organlarında çıkan, hasta ve hasta yakınlarının umutlanmasına yol açan Alzheimer iğnesi konusunda ortak açıklama yaptı. Açıklamada, sadece bazı romatizmal hastalıklarda kullanılan bu iğnenin, Alzheimer hastalığı için ‘mucize tedavi’ olarak tanıtılmasının ‘sorumsuzluk’ olduğu belirtildi.

Söz konusu iğne ile ilgili yeterli bilimsel çalışmanın bulunmadığı belirtilen açıklamada; “Tıp biliminde yeni bir olası tedavi şeklinin etkinliği ve güvenilirliğinin hangi yöntemlerle gösterilmesi gerektiği gayet iyi bilinmektedir. Alzheimer’ı tedavi ettiği iddia edilen maddenin hastalıktaki olası yarar ve risklerinin bu yöntemlerle gösterilene kadar kullanılmasını önermediğimizi, ‘mucizevi tedavi’ iddialarının incelenmesi için ilgili kurumlara gerekli başvuruları yapacağımızı, kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadesi yer aldı. 

NTV 

Bu haber toplam 3671 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.