1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Akıl hastanesinde dayak!

Akıl hastanesinde dayak!

Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, dayak skandalıyla sarsıldı.

A+A-

CİHAN - Geçtiğimiz yıl şiddet olaylarıyla gündeme gelen Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, benzeri bir iddiaya daha sahne oldu.

Yaklaşık 20 gün önce hastaneye yatırılan zihinsel, işitsel ve konuşma engelli 19 yaşındaki Sevgi Ş.'nin dayak yediği ileri sürüldü. Gözleri moraran Sevgi Ş.'nin annesi Nurcan Ş., jandarma ve valiliğe şikayette bulundu.

7 yıldır Adana ve Manisa'da Ruh ve Hastalıkları Hastaneleri'nde kalan kızının nasıl bu hale geldiğini bilmediğini ifade eden 4 çocuk annesi Nurcan Ş., "Yıllardır hastane ile ev arasında gidip geliyorum. En son bir iki ay, Manisa'daki Ruh Hastalıkları Hastanesi'nde yatırdım.

 Ramazan'da Adana'ya getirdim. Ama buradaki hastane kabul etmedi. En son Aralık 2007'nin sonunda kabul edildi. Şimdi kızımla bu şekilde karşılaştım. O derdini anlatamıyor. Ama içerdeki personelden 'Kimi düştü, kimi kafasını ranzaya vurdu' diye farklı farklı ifadeler veriyor. Şikayetçiyim." diye konuştu.

Başhekimden savunma

Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Demirbek, Sevgi Ş.'ye ilişkin şikayetin kendilerine intikal ettiğini, konuyu incelediğini bildirdi.

Normal koşullarda hastanenin zeka geriliği olan hastalara bakma işlevinin bulunmadığını açıklayan Demirbek, şunları söyledi: "Ama bu tür hastaları zorunlu olarak kabul ediyoruz. Çünkü kalacak bir yeri yok. Sevgi Ş., zeka geriliği olan ve iyileşmesi mümkün olmayan sıkıntılı bir hasta.

 Personele karşı saldırgan tavırları var. Hastanemiz 24 saat güvenlik kamerasıyla izleniyor. Meseleyi bütün yönleriyle değerlendiriyoruz. Kusuru olan personelin gözünün yaşına bakmayacağız. Ama biz sara nöbeti geçiren hastanın çarpma sonucu yaralandığını düşünüyoruz."

 

Bu haber toplam 13046 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.