1. HABERLER

  2. DUYURULAR

  3. Açık ilköğretim 2010 2. Dönem Seçmeli Dersler

Açık ilköğretim 2010 2. Dönem Seçmeli Dersler

2009-2010 ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM DERS SEÇME İŞLEMLERİ ile ilgili MEB'in sitesinde bir duyuru yayımlandı. Söz konusu duyurunun ayrıntıları şöyle:

A+A-

Açık İlköğretim Okuluna 2009-2010 öğretim yılı II. Dönemi için 01/09/2009 tarihinden itibaren yeni kayıt yaptıranlardan öğrencilik durumu “AKTİF” hale gelerek öğrenciliği kesinleşen öğrencilerimiz 13/03/2010 tarihinde yapılacak sınavlar için ders seçme işlemlerini sistem üzerinden yapabilirler.

Öğrencilerimizin ders seçme işlemlerini okulumuzun internet sayfası olan http://aio.meb.gov.tr adresindeki sağ üst köşede bulunan “ÖĞRENCİ GİRİŞİ”nden şifreleri ile sisteme girerek Yeni Kayıt İşlemleri menüsü altında bulunan Ders Seçme ekranından yapabilecektirler.

- Öğrencilik durumu AKTİF olduğu halde ders seçme ekranı açılmayan öğrencilerimiz bir sonraki gün ders seçme ekranını açarak ders seçme işlemlerini yapabileceklerdir.
- Şifre yeni kayıt raporunda bulunmaktadır. Söz konusu raporda yazan şifre ile sisteme girilebilecektir.
- Bulunduğunuz sınıfta başarmanız gereken derslerin tamamı sistem tarafından seçilecektir.
- Ders seçme 6 ve 7. Sınıf öğrencilerine yönelik bir uygulamadır. Sınıfı 8 olarak atanmış öğrencinin ders seçme işlemi yoktur.
- Sistem gereği ders seçilmesi gereklidir. Süresi içinde ders seçmeyen öğrenciye sistem otomatik ders atayacaktır. Sistemin atayacağı derslere itiraz söz konusu değildir.

- Yönetmelik gereği bir üst sınıftan en fazla 4 (Dört) ders seçilebilir, Ancak bazı durumlarda ders oturum sayısının veya bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girebilme kriterinin aşılması durumunda üst sınıftan seçilecek ders sayısı 4 ten az olabilecektir.

Bu haber toplam 4665 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.