1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 19. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı Kıbrıs'ta Başlıyor

19. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı Kıbrıs'ta Başlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 19. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı Perşembe günü başlıyor.

A+A-

Güncel eğitim sorunlarının ortaya konularak çözüm önerilerinin getirileceği 19. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı 3 gün sürecek. Kurultay’da, 13 ayrı salonda 666 katılımcı tarafından 400’e yakın bildiri sunulacak.

Saat 11.00’de başlayacak kurultayda Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan ile diğer protokol üyeleri açış konuşması yapacak. Konuşmaların ardından kurultayı destekleyen kurum ve kişilere plaket takdim edilecek.

İki büyük panelin gerçekleştirileceği kurultayda “KKTC’de Yüksek Öğretim ve Geleceği’ konulu panel de yer alacak. Kuzey Kıbrıs’ta görev yapan rektörlerin katılacağı panel saat 17:00’de başlayacak.

İLK GÜNÜN PROGRAMI

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenler kurultayın ilk gününde 13 ayrı salonda çeşitli konularda bildiri sunacaklar. Saat 13:30’da başlayıp 16:50’de sona erecek oturumlarda “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri”, “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme”, “Eğitim Programları ve Öğretimi”, “Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi”, “Güzel Sanatlar Eğitimi”, “Halk Eğitimi”, “İlköğretim”; “Mesleki ve Teknik Eğitim”, “Okul Öncesi Eğitimi”, “Orta Öğretim Sosyal, Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi”, “Özel Eğitim”, “Rehberlik ve Psikolojik Danışma”, “Türkçe Eğitimi” konuları üzerinde durulacak.

Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı 18 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Bu haber toplam 7257 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.