1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 18. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi

18. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi

Dicle Üniversitesi (DÜ), 18. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kongre 29 Eylül'de başlayıp 2 Ekim'e kadar devam edecek...

A+A-

Dicle Üniversitesi (DÜ), 18. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin bir çok yerinden gelecek olan psikiyatri öğretim üyeleri ve uzmanlar bölgenin de sorunlarıyla ilgili önemli konuları tartışacak. Kongre 27 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Kongreyle ilgili bilgileri bilgiler veren Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aytekin Sır, bölgenin de ihtiyacı olan birçok konuya değinileceğini söyledi. Prof. Dr. Sır, Türkiye'nin ve bölgenin önemli sorunlarıyla ilgili olarak kongrenin düzenlendiğine vurgu yaptı. Psikiyatri alanının son yıllarda rağbet gördüğüne dikkat çeken Sır, "Avrupa'da çokça bilinen psikiyatri alanı bizde de önem kazanmaya başladı. Özellikle sorunların çözümü için psikiyatri uzmanlarına gitmeye başladık. Psikolojik hastalıkların bu alanla tedavi edilmesiyle birlikte psikiyatri önem kazanmaya başladı." dedi. Sır, psikiyatrinin yaygınlaşmasıyla birlikte anti depresan ilaçların en çok rağbet gören ilaçlar sınıfına girdiğini hatırlattı.

Kongreyle hem bilimsel açıdan bilgi tecrübelerinin paylaşımını hedeflediklerini belirten Sır, hem de Diyarbakır'ı tanıtmak istediklerine dikkat çekti. Kongrede 'Aile, evlilik, aşk', 'Toplumsal yırtıcılar', 'Tahrik ve savunma', 'Değişen toplum ve çocuk' gibi konular ele alınacak. Kongrenin son günü katılımcılarla birlikte Mardin gezisinin planlandığı belirtildi.

DAVET

18. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi’ni bu yıl “Toplumsal Gelişim ve Değişim” ana temasıyla, Diyarbakır’da 29 Eylül – 2 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.

Güneydoğu bölgesinin en hareketli şehri olan Diyarbakır son yıllarda hızlı sosyal gelişim ve değişimin de öncülüğünü yapmaktadır. Şehrin birikimleri tarihsel ve kültürel zenginliğiyle çok eski yıllara dayanmaktadır. Dicle nehri kenarında kurulmuş olan şehir dünyanın günümüze kadar yapılmış en uzun, en geniş ve en dayanıklı surlarına sahiptir. Kökleri tarihin derinliklerine uzanan ve günümüzde toplumsal olarak hızlı bir değişime şahitlik eden Diyarbakır'da tüm ülkemizi ilgilendiren ve toplumun ruh sağlığını etkileyen önemli konuları "Toplumsal Gelişim ve Değişim" ana teması ile 18. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi çatısı altında sizlerle müzakere etmeyi istiyoruz.

Diyarbakır'da sosyal yaşamın önemli aktörlerinden olan Dicle Üniversitesi hizmete açtığı oldukça modern imkanlara sahip yeni kongre merkezi ile kongremize ev sahipliği yapacaktır.

Adı sıkça çeşitli olumsuzluklarla anılmış Diyarbakır, olumlu, yeni ve gelişmekte olan yönleri ile son yıllardaki ziyaretçilerini önemli ölçüde şaşırtmıştır. Kendi içerisinde barındırdığı binlerce yıllık tarihi, Güneydoğu'daki kültür ve tarih turizmi merkezlerine yakınlığı ve sahip olduğu son derece modern imkanları ile sizler de farklı bir Diyarbakır'ı yaşayabilirsiniz

Siz değerli meslektaşlarımızı zengin bilimsel programıyla ve kongrenin üçüncü günü planlanmış 2 ayrı gezisiyle 18. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresine davet etmek bizler için büyük mutluluktur.

Saygılarımızla,
 

Prof. Dr. Aytekin SIR
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi
Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı

Prof. Dr. Oğuz BERKSUN
Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

Bu haber toplam 5873 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.