1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 16. TPD Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu

16. TPD Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu

Bu yıl 16.sını düzenlenecek olan Türkiye Psikiyatri Derneği Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu, 11-14 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

A+A-

Bu yıl 16.sını düzenlenecek olan Türkiye Psikiyatri Derneği Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu, 11-14 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya'da yapılacak. Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgiler şöyle:

Sempozyum Tarihi

11 - 14 Nisan 2012

Sempozyum Oteli

Kervansaray Lara Otel - Antalya

Kayıt - Rezervasyon ve Danışma Masaları

11 - 14 Nisan 2012 tarihlerinde 07:00-01:00 arası hizmet verecektir.

Yaka Kartı

Kayıt - rezervasyon ve danışma masasından kayıt işlemlerini tamamlayan konuklarımıza verilecek olan yaka kartlarının sempozyum süresince güvenlik açısından mutlaka takılması gerekmektedir. Ayrıca bilimsel toplantılara ve sempozyum süresince düzenlenecek olan sosyal aktivitelere katılmak için şarttır.

Sempozyum Çantaları

Kayıt işlemlerini tamamlayan katılımcılara kayıt - rezervasyon ve danışma masasından verilecektir.

Katılım Belgeleri

Sempozyum kapanış günü kayıt - rezervasyon ve danışma masalarından verilecektir. Sempozyumdan erken ayrılmak isteyen konukların katılım belgelerinin hazırlanması için kayıt - rezervasyon ve danışma masasındaki görevlilere haber vermeleri gerekmektedir.

Kredilendirme

Sempozyum programı için Türk Tabipleri Birliği Sürekli Tıp Eğitimi Kredilendirme Kurulu’na başvuruda bulunulacaktır.

Sunu Teslim / Kontrol Odası

Sunumlarınız sırasında zorluk yaşamamanız için CD ve taşınabilir belleklerinizi Microsoft Office altında çalışan programlarda hazırlamanız ve yedeklerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sunumunuzdan önce mutlaka CD ve taşınabilir belleklerinizi herhangi bir aksaklık yaşanmaması için sunu teslim / kontrol odasında kontrol etmeniz rica olunur. Sempozyum süresince salonlarda slayt makinesi ve tepegöz kullanılmayacaktır. Tüm salonlarda dizüstü bilgisayar ve görüntüleme cihazları bulunacaktır. Sunumlar CD yada taşınabilir bellek ile teslim edilmelidir.Kişisel bilgisayarlardan sunum yapılmayacaktır. Sunumlarınızda kullanmak istediğiniz ekipman / ekipmanları en geç 12 Mart 2010 tarihine kadar Organizasyon Sekreterliğine yazılı olarak bildirmeniz gerekmektedir. Sunumlarınızı oturum saatinizden en az 1 saat önce yayına hazırlaması için slayt odasına teslim etmeniz gerekmektedir.

İLETİŞİM

İletişim Bilgileri

Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Merkezi
Tunus Caddesi 59/5 Kavaklı dere - Ankara
Tel: 0312 468 74 97
Faks: 0312 426 04 53

Toplantı Düzenleme Kurulu
[email protected]

Organizasyon

Çekirge Cd. No:51/2 Osmangazi - Bursa
Tel: 0224 233 40 00
Faks: 0224 233 80 00
[email protected]
www.burkon.com

WEB

http://16.psikiyatri.org.tr

Türkiye Psikiyatri Derneği Organizasyon komitesi adına yayımlanan davet mektubunda şu ayrıntılara yer verildi.

Türkiye Psikiyatri Derneği’nin son Genel Kurulunda alınan karar gereği TPD Genel Kurulu iki yılda bir seçimli olmak üzere her yıl Yıllık Toplantı Programının içinde gerçekleştirilecektir. Bununla birlikte Yıllık Toplantı sırasında gerçekleştirilen Bahar Sempozyumu da bu yıldan başlayarak yepyeni bir biçim ve içerikle düzenlenmektedir. Temel hedef toplantının bilimsel niteliğinin, işlevselliğinin ve veriminin artırılmasıdır. Amacımız meslekdaşlarımızın günlük gereksinimlerine daha yoğun olarak yönelmek, çeşitli eğitim etkinlikleri ile olabildiğince katılımcı ve etkileşimli toplantılar gerçekleştirmektir. Bu amaçla, içerik ve biçime ilişkin hedefleri de daha iyi yansıtacağını düşündüğümüz için TPD Yıllık Toplantısı ve Bahar Sempozyumu bu yıldan başlayarak TPD Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu adını almıştır.

Bu yıl 16.sını düzenleyeceğimiz TPD Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu, 11-14 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya şehir merkezine, havalanına ve otobüs terminaline çok yakın bulunan Kervansaray Lara Otel’de yapılacaktır. Bu yıldan başlayarak Yıllık Toplantımızın Klinik Eğitim Sempozyumunda yer alacak olan ve burada adları sıralanan bazı toplantı modelleri, planlanan yeniliklerin bir bölümünü yansıtmaktadır: “Olgular ve sorularla Psikiyatride Güncel oturumları, Zor olgularda tanı ve tedavi oturumları, ‘Siz olsaydınız ne yapardınız?’ oturumları, Geçen yılın en önemli araştırmaları oturumları, Olgu sunum ve tartışma oturumları (Bir olgu farklı bakışlar, Asistan olgu sunumları ve tartışmaları vb), Münazara, Uzmanla Buluşma vb”. Ayrıca, daha önceki dönemlerde olduğu gibi “Serbest bildiri sunumları, Kurslar ve Çalışma Grupları” da yine program içinde yer almaya devam edeceklerdir. Önceki yıllardan farklı olarak artık Klinik Eğitim Sempozyumu içinde çok sınırlı sayıda panele yer verilebilecek ve poster sunumları yapılmayacaktır.

Bilimsel açıdan doyurucu bir toplantı için her türlü çaba harcanmaktadır. Genel Kurulda alınan karar sonrası Merkez Yönetim Kurulunun yukarda tanımlanan değişiklikleri yürürlüğe koyması nedeniyle, son dört yıldır ilk kez bilimsel programı Ocak ayında duyuramıyoruz. Eğitimin niteliğini artırmayı hedefleyen bu değişiklikler nedeniyle oluşan gecikme için özür diliyor ve gelecek yıllarda artık çok daha oturmuş ve standartları tümüyle yerleşmiş bilimsel toplantılar düzenleme sözünü veriyoruz. Bu yılda geçen yıllarda olduğu gibi ilan edilen son başvuru tarihlerinde değişiklik yapılmayacaktır. Öte yandan, son dört yıldır uygulamada bulunan diğer bazı görsel standartların (duyuru, çanta yaka kartı, sertifika, endüstri çantaları vb) ise aynen korunduğuna tanık olabileceksiniz.

Hepinizi, 2012 Nisan’ında meslekdaşlarımız arasında iletişimi artırmayı hedefleyen,  bilimsel açıdan daha da ileri bir düzeyi amaç edinen, alanımızın bu en önemli mezuniyet sonrası eğitim ve düşünce üretim platformunda bilim, etik ve dayanışma icinde bir arada olmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla
 
Tunç ALKIN
TPD Genel Başkanı

E. Timuçin Oral
TDK Başkanı  
 

Bu haber toplam 6500 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.