1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yıpranma Payı İmza Kampanyasına Psikologlar'da Katıldı

Yıpranma Payı İmza Kampanyasına Psikologlar'da Katıldı

Aralarında Türk Psikologlar Derneğinin de olduğu Sağlık ve sosyal hizmet kolunda faaliyet gösteren STK'lar “Yıpranma Payı Hakkımız” kampanyası kapsamında parlamentoya sunulmak üzere bir imza kampanyası metni hazırlanarak meslektaşların imzasına açıldı.

A+A-

Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ile birlikte yürütülen “Yıpranma Payı Hakkımız” kampanyası kapsamında parlamentoya sunulmak üzere bir imza kampanyası metni hazırlanarak meslektaşların imzasına açıldı. Aşağıdaki bağlantıdan erişilebilen metni yaygınlaştırabilir, ıslak imzalı olarak doldurduktan sonra 20 Ekim 2018 tarihine dek İlgili kurumların Genel Merkezlerine ulaştırabilirsiniz.

Söz konusu imza kampanyası metninde şu ifadelere yer verildi:

26.07.2018 tarihli ve 7146 sayılı kanunun 11.maddesi ile 5510 sayılı SGK kanununun 40.maddesinin 2.fıkrasına 20.sıra eklenerek insan sağlığına ilişkin işlerde, 1219, 6283, 6197 sayılı kanunlar kapsamında sağlık meslek mensubu sayılan ve insan sağlığı için koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerde çalışanların 60 gün süre ile fiili hizmetten yararlanacakları düzenlenmiştir. Bu düzenleme eksik ve yetersiz olduğundan aşağıdaki teklifimizin ciddiye alınarak gerekli düzeltmelerin yapılmasını talep etmekteyiz. Bu kapsamda; 

1- Düzenlemenin sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışanların tamamını kapsamasını,
2- Fiili çalışma şartının kaldırılmasını,
3- Kanunun geçmiş çalışma yıllarını da kapsayacak şeklinde düzenlenmesini
Talep etmekteyiz. 

İmza kampanyası formu için tıklayınız

Bu haber toplam 4125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.