1. HABERLER

  2. KAVRAMLAR

  3. Psikoloji kelimesi nasıl yazılır?

Psikoloji kelimesi nasıl yazılır?

Psikoloji nasıl yazılır? Doğru yazılışı piskoloji mi, psikoloji mi? TDK'da psikoloji kelimesinin doğru yazımı ile ilgili ayrıntılar haberimizin detayında...

A+A-

Psikoloji nasıl yazılır? Doğru yazılışı piskoloji mi, psikoloji mi? TDK

Günümüzün en temel problemleri arasında yer alan yazım yanlışlarını en aza indirebilmek için uzmanlar daha çok kitap okumayı tavsiye etmektedir. Doğru sandığımız birçok kelimeyi aslında yanlış yazıyor olabiliriz. Birçok kişinin tereddüte düştüğü kelimeler ile ilgili arama motoru üzerinden de araştırmalar yapılmaktadır. ‘’Psikoloji nasıl yazılır’’ sorusu da onlardan bir tanesidir. Peki, psikoloji nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu TDK’ye göre piskoloji mi, psikoloji mi? İşte detaylar!

Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesinden derlediğimiz bilgilere göre birçok kelimenin doğru yazılışlarını sizler için derlemeye devam ediyoruz. Yazım yanlışı yapmak istemeyen kişiler tereddüte düştüğü kelime ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Psikoloji nasıl yazılır sorusunun cevabı da onlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. TDK ile psikoloji kelimesinin doğru yazılışını buradan öğrenebilirsiniz.

PSİKOLOJİ NASIL YAZILIR?

Türk Dil Kurumu'na göre ''psikoloji'' olarak yazılmaktadır. Bu kelimenin cümle içerisinde doğru ve yanlış örneklerini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

ÖRNEKLER

Üniversite sınavımda hedeflediğim puanı tutturup psikoloji okumak istiyorum.

Yaşanan olaylar hepimizin psikolojisini bozdu.

Bu olaylar

DOĞRU: Psikoloji

YANLIŞ: Piskoloji

Bu haber toplam 6659 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.