1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Hangi Bitki Çayı Neye İyi Geliyor?

Hangi Bitki Çayı Neye İyi Geliyor?

Çok eski tarihlerden beri kullanılan bitki çaylarının bilinen bir çok faydası var. Bitki çaylarının genellikle kaynamış suda bir kaç dakika demlemeye bırakılarak içilmesi önerilir. Bir çok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılan bitkiler kesinli

A+A-

Yeşil çay

Güçlü bir antioksidandır, kansere karşı koruma sağlar, kötü kolesterolü düşürür, kalp sağlığına iyi gelir, kan basıncını düşürür, diş çürüklerini önler, diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar, metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Papatya çayı

Uyku bozuklukları tedavisinde kullanılır, romatizmal rahatsızlıklar için kullanılır, deri döküntüsüne yol açan cilt hastalıklarının belirtilerini hafifletir, gastrit ve ülseratif kolit tedavisinde kullanılır, sabah bulantılarını hafifletir, alerji belirtilerini azaltır, stresi azaltır mide kasılmalarını engeller, kaygıyı azaltır ve genel bir rahatlama sağlar, bağırsak sorunlarını giderir, bağırsak iltihaplanması tedavisinde yardımcı olarak kullanılır, kasları gevşetir, krampları azaltır, diş eti hastalıklarını önler, sakinleştirir, karaciğeri çalıştırır, adet dönemi kasılmalarını hafifletir, bağışıklık sistemini güçlendirir, apse tedavisinde gargara suyu olarak kullanılır.

Rezene çayı

Hazımsızlık, mide ağrısı, gaz ve sindirime bağlı diğer problemler için içilebilir. Ancak rezene çayının, diğer bitki çaylarında olduğu gibi, fazla tüketiminin bazı yan etkileri olabileceğini unutmayın.

Mısır püskülü çayı

Etkili bir idrar söktürücüdür, mesane enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur, prostat iltihabına iyi gelir, idrar yolu enfeksiyonunun tedavisinde kullanılır, böbrek taşlarına karşı geleneksel olarak kullanılmaktadır, kalp sağlığını korur, diyabet hastalarında kronik yorgunluğa iyi gelir, yüksek tansiyonu düşürür. Amerikan yerlileri tarafından çeşitli enfeksiyonlara karşı kullanılan mısır püskülü Çin’de ise diyabete karşı geleneksel olarak tüketilen bitkisel ürünler arasında yer almaktadır.

Isırgan otu çayı

İdrar söktürücüdür, yüksek miktarda demir içerir, anemi tedavisinde yardımcı olarak kullanılır, sindirim sistemini ve diğer organları temizler, artrit semptomlarını hafifletir, idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır, karaciğeri temizler böbrekleri temizler, öksürüğe iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığına iyi gelir, saman nezlesinin tedavisinde kullanılır, sindirimi düzenler .

Latince 'iyileştirmek' anlamına gelen ada çayı

Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar, beyin fonksiyonlarını geliştirir, bronşit ve astım belirtilerini hafifletir, karaciğeri temizler idrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur, aşırı terlemeyi azaltır, stresi azaltır, sakinleştirir, menopoz sonrası belirtileri hafifletir, saçların beyazlamasını yavaşlatır, mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır, hafızayı güçlendirir, Alzheimer’a karşı yardımcı olarak kullanılır, kan şekerini düşürür, dişeti iltihaplanmasına karşı kullanılır, ağız yaralarının tedavisinde kullanılır, sinirsel baş ağrısını hafifletir, safra kesesini çalıştırır, gargara suyu olarak kullanılır, boğaz ağrısını alır.

Biberiye çayı

En çok hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında kullanılan biberiye çayı; hafızayı güçlendirir, konsantrasyonu arttırır, toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, kan dolaşımını arttırır, beyin ve kalp gibi hayati organlara daha fazla oksijen taşınmasını sağlar, baş ağrısı ve migren ağrılarını hafifletir, stresi azaltmaya yardımcı olur.

Hibiskus çayı

Kafeinsiz olan ve yüksek C vitamini içeren hibiskus bağışıklık sistemini güçlendirir, tansiyonu düşürür, tip 2 diyabette yüksek kan basıncını düşürmek için kullanılır, antioksidandır, kolesterolü düşürür, mide kanserine karşı koruma sağlar, şişliği alır, sindirim sistemini çalıştırır, kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı kullanılır, kilo vermeye yardımcıdır.

Bu haber toplam 5269 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.