1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Tıpta Büyük Bir Buluş Daha

Tıpta Büyük Bir Buluş Daha

Türk doktorlar, ABD'li meslektaşlarıyla birlikte bir ilke imza atarak, meme ve kolon kanserinde kullanılacak aşıyı üretti.

A+A-

Türk doktorlar, ABD'li meslektaşlarıyla birlikte bir ilke imza atarak, meme ve kolon kanserinde kullanılacak aşıyı üretti.

Aşı, ABD'de klinik çalışmalarında kullanılmak için ABD Kanser Enstitüsü'nden onay beklerken, Türkiye'de kullanılması için bürokratik engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor.

 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Hakan Akbulut, meme, akciğer ve kolon kanserinde başka bir tedavi şansı kalmamış hastalarda uygulanmak üzere kanser aşısı geliştirilmesi üzerinde çalışıldığını söyledi.

Projeyi ABD'deki başka bir merkezle birlikte yürüttüklerini belirten Akbulut, belirli bir grup insan üzerinde klinik araştırma yapmak üzere ABD'de gerekli onayın alındığını, Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı'ndan onay alınması halinde çalışmalara 2011 yılında başlanabileceğini, bu aşıyı ilk olarak başka şekilde tedavi şansı kalmamış 20 meme kanserli hastada deneyeceklerini kaydetti.

Yenişafak

Bu haber toplam 2555 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.