1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Manisa'ya Yeni Psikiyatri Hastanesi Yapılacak

Manisa'ya Yeni Psikiyatri Hastanesi Yapılacak

Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Sağlık Bakanlığının planlaması çerçevesinde yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinin Manisa’da yapılmasının planlandığını ifade etti.

A+A-

Son doktor atamalarından en çok nasibini alan iller arasında Manisa da bulunuyor. Mecburi hizmet atamalarında üçü uzman 36 doktor tayin edilirken 20 pratisyen, 26 uzman ve 7 diş hekimi de kurum içi olarak merkez ve ilçelere atandı.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, bu atamalardan sonra ilde uzman hekim eksiği kalmadığını bildirdi. Yurttaş, Soma'ya iki, Kırkağaç, Kula, Sarıgöl, Saruhanlı ve Turgutlu'ya birer diş hekimi atandığını kaydetti. Manisa’nın sağlık alanında altın çağını yaşadığını dile getiren Milletvekili Yurttaş, Sağlık Bakanlığı’nın planlaması çerçevesinde yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinin Manisa’da yapılmasının planlandığını da kaydederek, “Manisa’da mevcut bulunan Psikiyatri Hastanesi sadece ilimize hizmet eden değil, bölgemize ve diğer illerdeki psikiyatri hastalarına hizmet etmektedir. Şu anki Psikiyatri Hastanesi'nin bulunduğu bölge sit alanı olduğu için yeni yapılaşmaya izin verilmiyor. Şu an mevcut Psikiyatri Hastanesi A blok eski, orayı restore ediyoruz ama şu anki haliyle orada devam etmemiz mümkün değil. Bizim amacımız, ilimizde yeni bir psikiyatri hastanesini inşa etmek. İnşa etmeyi hedeflediğimiz yeni psikiyatri hastanesinde, adli hastaların da içinde bulunduğu, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesini kurmak. Bence çok önemli olan bu konuyla ilgili Manisa Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız ve sağlıkla ilgili kuruluşlarımız arsa çalışmalarını bir an önce yapmalılar.” dedi.

Bu arada 560 yatak kapasiteli, kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılan devlet hastanesinin de sözleşme aşamasında bulunduğunu belirten Muzaffer Yurttaş, “Hastanenin yapılması hususunda kanuni birkaç engel vardı, onlar da aşıldı. Kısa süre içerisinde 560 yataklı hastanemizin temeli atılmış olacak. Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin bahçesine yapımı planlanan, TOKİ tarafından yapılacak olan 400 yataklı devlet hastanesinin projesi tamamlanarak, o hastanemiz de ihale aşamasına geldi.” diye konuştu. 

CHA 

Bu haber toplam 4812 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.