1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Kadınların sesi ne zaman artar?

Kadınların sesi ne zaman artar?

ABD’li bilim adamları kadınların ses tonunun, adet dönemleri öncesinde yükselmeye başladığını ve adet döneminin birinci günü normalden 10 Hz arttığını belirledi.

A+A-

İNTERNETHABER-ABD’li bilim adamları kadınların ses tonunun, adet dönemleri öncesinde yükselmeye başladığını ve adet döneminin birinci günü normalden 10 Hz arttığını belirledi.

ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan California Üniversitesi’nce yapılan araştırmaya göre adet dönemleri yaklaşan kadınlar, karşı cinse doğurganlıklarının arttığını belli etmek için seslerini yükseltiyor.

Araştırmayı yürüten psikolog Greg Byrant ve Martie Haselton, bu durumu, doğada üreme dönemine giren dişilerde görülen fiziksel değişimlerin, insanoğlunun da genetik koduna bir şekilde işlenmesiyle açıklıyor.

69 kadın denekten, adet dönemleri öncesi ve sonrasında 20 basit cümle okutan ve bunları kaydeden araştırmacılar, tanışma ve diğer sunum cümlelerinde kadınların ses tonunun daha da yükseldiğini belirledi.

Haselton, bundan 2 yıl önce yaptığı bir başka araştırmada da, kadınların adet dönemlerinde ‘daha çekici’ kıyafetler giyerek, erkeklerin dikkatini çekmeye çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Haselton’a göre kadınlar, adet dönemlerinde daha dikkat çekici, çekici ve vücudu daha fazla açıkta bırakan kıyafetler giyiyor.

Uzmanlara göre kadınlar, toplumdaki genel kanının aksine adet dönemlerini saklamaktan ziyade içgüdüsel olarak karşı cinsi bu durumdan haberdar etmeye çalışıyor.

Bu haber toplam 2820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.