1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. İlişkisinde Mutlu Kadınlar, Kilolarını Umursamıyor!

İlişkisinde Mutlu Kadınlar, Kilolarını Umursamıyor!

Estonya'daki Talin Üniversitesi'nden bilim adamları İlişkilerinde mutlu olan kadınların kilo takıntısı üzerine araştırma yaptı.

A+A-
Estonya'daki Talin Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırmasına 20-45 yaşında 250'den fazla kadın katıldı. Katılımcılar ilişkileri, mutlu olup olmadıkları ve eşleri ya da sevgilileriyle ortak yönlerinin bulunup bulunmadığına ilişkin soruları yanıtladı. Ayrıca katılımcıların kilolarıyla barışık olup olmadıkları veya ideal kilolarının kaç olarak görüldüğü de öğrenildi.

İlişkisinde mutlu kadınların, fazla kiloları bulunsa bile, "bedenleriyle barışık" olduğu ortaya çıktı. Bilim adamları, ilişkisinde mutlu olan kadınların kilosuna daha az odaklandığını, mutlu olmayanların ise görünüşünü değiştirme konusunda sevgilisi ya da eşinin baskısını hissettiğini vurguladı.

Araştırmaya imza atanlardan Sabina Vatter, ayrıca mutsuz ilişki yaşayanların "kaygılarını kiloya aktarıyor olabileceğini" de belirtti. Kadınların kilolarını takıntı haline getirmemesi gerektiğini belirten Vatter, sağlıklı beslenme ve sporun önemli olduğuna, böylece, vücutlarına iyi baktıkları için kadınların özgüveninin de artacağına dikkati çekti.
Bu haber toplam 4115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum