1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. İdam Sehpasından Son Anda Böyle Kurtuldu!

İdam Sehpasından Son Anda Böyle Kurtuldu!

İran’da işlediği cinayet suçundan dolayı idam edilecek olan mahkumun altındaki sehpa çekildikten bir kaç saniye sonra bakın ne oldu..

A+A-

İran’da işlediği cinayet suçundan dolayı idam edilecek olan mahkumun altındaki sehpa çekildikten bir kaç saniye sonra bakın ne oldu..Geçen hafta yine İran’da bir kadı oğlunu öldüren ve idam edilecek mahkuma tokat atarak affetmiş ve bu olay bütün dünyada yankı uyandırmıştı.

İdam cezasının en çok uygulandığı 5.ülke olan İran’da yine tam idam esnasında bir olay yaşandı.Cinayet suçundan idam edilecen olan sanık idam sehpasına konuldu.

İran’ın Bender Abbas kentinde ,boynuna ilmek geçirilen ve altındaki idam se çekilen mahkum, öldürdüğü kişinin ailesi tarafından son anda affedildi.İnfaz böylece gerçekleşmemiş oldu.

Bender Abbas Merkez Hapishanesi Müdürü Hasan Mürselpur, darağacından indirilen mahkumun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.Hapishanede görevli savcı Mücteba Kahramani de "maktulün yakınlarına kısas hakkı veren Allah, bağışlayıcı olmalarını da tavsiye etmiştir" dedi. 

İran’da şeriat kanunları işliyor ve kıstasa karşı kıstas var.Ancak maktul yakınları af ederse idam gerçekleşmiyor.

Bu haber toplam 9861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.