1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Doğum stresine müzikli tedavi

Doğum stresine müzikli tedavi

Hamile kadınların günde yarım saat rahatlatıcı müzik dinlemesinin; stres, sinirlilik ve depresyon üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bildirildi.

A+A-

HÜRRİYET - SAĞLIK Araştırmaları Sitesi’nde yer alan Tayvanlı bir grup araştırmacının yürüttüğü çalışmaya göre, gebe kadınların günde yarım saat rahatlatıcı müzik dinlemesi stres, sinirlilik ve depresyonla ilgili ölçümleri olumlu etkiliyor.

Müzik dinleme, doğum öncesi gerilimi ile baş etmenin basit ve kişilerin kendileri tarafından uygulanabilen bir yöntem olarak kabul ediliyor. Araştırmada, 236 gebe kadın müzikli ve standart doğum öncesi bakım olmak üzere rastgele bir şekilde iki gruba ayrıldı. Müzikli grupta yer alan gebelerin günde yarım saat olmak üzere en az iki hafta boyunca klasik, doğal sesler, ninni ya da çocuk şarkılarından oluşan dört müzik CD'sinden birini dinlemesi istendi.

İyileşme görüldü

Çalışmanın başında ve sonunda standart anketlerin uygulanması ile müzik tedavisinin etkileri değerlendirildi. İki haftanın sonunda kontrol grubunda belirgin bir değişiklik olmazken, müzik dinleyen grubun stres, sinirlilik ve depresyon skorlarında belirgin iyileşmenin olduğu görüldü.

Bu haber toplam 2932 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.