1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Bırakın çocuğunuz düşsün

Bırakın çocuğunuz düşsün

İngiliz hükümeti çocukların doğal büyüme şartlarının sağlanması için kaza riskinin fazla olduğu oyun alanları ve parklar inşa edilmesini tavsiye eden bir bildiri yayımladı.

A+A-

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Play England kurumu ile Aile, Çocuk ve Okul Departmanı'nın yayımladığı ortak belgede, en kaygılı anne ve babaların aşırı koruyucu tavırlarını düzeltmeleri gerektiği, çünkü çocukların kendi doğal fiziksel ve sosyal gelişimleri için hayatın riskleriyle yüzleşmelerinin lazım olduğu vurgulandı.

Bildiri çocukların 'doğal büyüme şartlarının' sağlanması için kaza riskinin fazla olduğu oyun alanları ve parklar inşa edilmesini tavsiye ediyor. Aynı resmi bildiride çocukların bir yerlerini kırabilmelerine, zehirli bitkilerden yiyebilmelerine, kavga edebilmelerine ve darbe almalarına müsaade edilmesi gerektiği de belirtiliyor. 

Düşme, boğulma normal

Ağaca çıkan çocukların bir kaç metre yükseklikten düşmesine ya da havuzlarda küçük boğulma kazalarına göz yumulmasının 'normal' olduğu kaydedilirken, gelişmiş ülkelerde özellikle son 30 yılda çocukların 'kısıtlanmış ve kontrol altında' bir dünyada büyüdüklerinin altı çiziliyor.

İngiliz uzmanlara göre, bu nedenle çocuklar yalnızlaşıyor ve çevreyi keşif duyguları köreliyor. Aileler çocuklarını koruduklarını düşünürken, aslında onlara zarar veriyorlar ve çocukların kendilerine olan güvenlerini azaltıyorlar.

İngiltere'nin okullardan sorumlu Bakanı Ed Balls, geçtiğimiz ay 3 bin 500 'çocuk dostu olmayan' oyun alanının inşa edilmesi için 235 milyon sterlinlik kaynak ayrıldığını bildirmişti. "Daha tehlikeli" olması kesinleşen parkların inşasına yakında başlanacak. İngiliz uzmanlar, BMX ünlü bisiklet üreticilerinden, ufak kazalara neden olabilecek tasarımlar yapmalarını da istiyor.

Sabah

Bu haber toplam 3198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.