1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Ülser Çocukları da Tehdit Ediyor

Ülser Çocukları da Tehdit Ediyor

Beslenme alışkanlıklarına dikkat!

A+A-

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Pediatrik Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Ünitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akçam, çocukların beslenmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, bebeklilik dönemlerde bile gastrit ve ülser hastalığının görülebildiğini bildirdi.

Akçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yaşındaki bir hastasının aşırı asitli içecek içmesinden dolayı gastrit ve ülser rahatsızlığı nedeniyle SDÜ'de tedavi gördüğünü belirterek, ''Dikkat edilmeyen beslenme alışkanlıkları çocuklarda ülser gastrit gibi hastalıklara neden olabiliyor'' dedi.

Çocuklarda görülen gastrit ve ülser hastalığına çoğunlukla ''helikobakter pilori'' denilen mikrobun neden olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Akçam, bu mikrobun sağlıklı olmayan suların içilmesi ile veya öpme gibi unsurlarla bulaşabileceğini kaydetti.

Mikrop dışında aşırı stresin de ülser ve gastrit hastalığına neden olabildiğine değinen Akçam, ''Ders yoğunluğu, uykusuzluk, sınav stresi gibi durumlar ile özellikle ağrı kesici bazı ilaçlar bu hastalığı tetiklemektedir. Beslenme de bunlar içerisinde önemli yer teşkil eder'' diye konuştu.

Çocukların beslenmelerine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Akçam, aileleri uyararak, zararlı yiyeceklerden uzak tutulması gerektiğini vurguladı. Gastrit ve ülser hastalığının belirtilerini anlatan Doç. Dr. Mustafa Akçam, bu hastalığın, karın ağrısı, iştahsızlık, bulantı, kusma ve bazen de ağızdan veya makattan kanama ile kendini belli ettiğini, endoskopik inceleme ile kesin tanısı konularak tedavi edilebildiğini, bu tür belirtiler görüldüğü takdirde vakit kaybedilmeden doktora başvurulması gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 3648 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.