1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. TSÇV, sanatlarla tedavi semineri

TSÇV, sanatlarla tedavi semineri

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Hıfzı Özcan onuruna sanat ve yaratıcılığın iyileştirici gücünü bir arada sunan "Sanatlarla Terapi" semineri ve uygulamalı atölye çalışması düzenliyor.

A+A-

TSÇV, 22 Kasım 2010 Pazartesi günü Sabancı Center’da düzenlenecek Türkan Sabancı ve Dilek Sabancı’nın da katılacağı seminer ve atölye çalışmasıyla, herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın gelişimsel engellerden, ruh hali rahatsızlıklarına,  psikotik bozukluklardan travmalara kadar geniş bir alandaUygulanabilen “Sanatlarla terapi”,  drama, sanat, dans, müzik gibi çeşitli sanat dallarının kullanımı yoluyla insanların psikolojik, kişisel-duygusal gelişim ve iyileşmelerine hizmet ediyor.
 
İki bölümden oluşan seminerin ilk bölümünde, organizasyonun Türkiye koordinatörlüğünü yürüten Yaratıcı Sanatlar ve Drama Terapisti Nilgün Türkcan’ın moderatörlüğünde Kanadalı drama terapisti Prof. Yehudit Silverman ve ABD’li terapist Christine Caldwell bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.
 
Uygulamalı sanat terapisinin gerçekleştirileceği ikinci kısımda ise sanat ile yaratıcılığın cesaretlendirici, dönüştürücü ve iyileştirici gücü katılımcılar tarafından deneyimlenebilecek. Uygulamalı sanat teknikleri ile kişinin “estetik mesafe” kazanması sağlanarak, savunma ve direnç mekanizmaları tehdit edilmeksizin duygularının serbestçe ifade edilebilmesinin yanı sıra, bireylerin hem kendi hem de problemleri hakkında farkındalıklarının arttırılması ve yaşamlarına farklı perspektiflerden bakarak yaşam gücü ve cesaretin kazandırılması amaçlanıyor.
 
Neden Sanatlarla Terapi?

Sanatlarla Terapi’de kişi, duygularını ve düşüncelerini sanatsal materyale yansıttıktan sonra, bu eseri yaratma süreci hakkında konuşarak farkındalığını arttırıyor. Yarattığı sanatsal materyal ile yeni bir diyalog kuruyor.  Buna bağlı olarak yeni bir bakış açısı geliştirerek, kendisini ve çevresindekileri farklı bir gözle algılamayı öğreniyor. Kişi bu sayede,  yaşam gücü ve cesareti kazanarak yaşamın aktif katılımcısı olduğunu fark ediyor. Sanat, tüm bu yönleriyle insanlar için yaşam kalitesini iyileştirici ve zenginleştirici bir kapasiteye sahiptir. 
 
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) hakkında:
 
1989 yılında kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Cerebral Palsy olarak tanımlanan beyin engelinin; nasıl, neden, ne zaman ve nerede oluştuğu sorularına cevaplar arayıp, çözümler üretmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda günümüze kadar yaklaşık 15 bin çocuğa ve ailelerine rehabilitasyon ve eğitim desteği vermiş ve bir yandan da farklılıkları anlamaya ve anlatmaya çalışmıştır.
 
Vakıf bünyesinde sürdürülen Rehabilitasyon hizmetleri; Tanılama, Fizyoterapi, Özel Eğitim, Okul Öncesi Eğitim, Çocuk Gelişimi, Hidroterapi, Eğitim Destek ve Psikolojik Danışmanlık ile Yönlendirme başlıklarından oluşmaktadır.

Bu hizmetler; Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mezun olmuş 8 Fizyoterapist, 5 Özel Eğitimci, 4 Okul Öncesi Eğitimci, 2 Beden Eğitimi ve Hidroterapi Uzmanı, 4 Eğitim Destek Uzmanı, 1 Klinik Psikolog, 1 Psikolojik Danışman ve 1 Sınıf Öğretmeni tarafından, toplam 23 ayrı rehabilitasyon alanında verilmektedir. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı bir taraftan yeniden yapılanma çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da bünyesinde açılacak yeni eğitim kurumları ve yeni rehabilitasyon yöntemleri ile atılımlarına devam ediyor. www.tscv.org.tr

Bu haber toplam 5048 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.