Sağlığınız için kahkaha atın!
Mutluluk, hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyi olmanızı sağlar. Olumsuzluklara üzülmek yerine olumlu şeyler düşünmek sizi kendinize getirir.
HABER7 - Mutluluğu yakalayabilmek zor gibi görünse de, aslında elinizdeki küçük şeylerin bile mutlu olmak için bir sebep olduğunun farkına varabilirsiniz. Mutluluk, hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyi olmanızı sağlar. Olumsuzluklara üzülmek yerine olumlu şeyler düşünmek sizi kendinize getirir. İyilik yapmaya çalışın; çünkü başkaları mutlu etmek sizi de mutlu eder.
Yapılan araştırmalar çevrelerindeki insanlara, maddi ya da manevi, yardım eden kişilerin kendilerini daha huzurlu ve mutlu hissettiğini ortaya koyuyor. Olumsuzluklara üzülmek yerine olumlu şeyler düşünmek sizi kendinize getirir. İyilik yapmaya çalışın; çünkü başkalarım mutlu etmek sizi de mutlu eder. Yapılan araştırmalar çevrelerindeki insanlara, maddi ya da manevi, yardım eden kişilerin kendilerini daha huzurlu ve mutlu hissettiğini ortaya koymuştur.
Nelere iyi geliyor?
Son yapılan araştırmalar günde en az 15 dakika gülmenin kalp için çok yararlı olduğunu doğruluyor. Kahkaha atmak, kan damarlarını genişletiyor, kan dolaşımını hızlandırıyor. Ancak uzmanlar bunun nedenini henüz belirleyebilmiş değil stresin kalbe, kan akışını sınırladığı, damarları sıkıştırdığıysa daha önce birçok araştırmayla kanıtlanmıştı. Bu araştırma, gülmenin damarları genişlettiğini doğruluyor.
Kendisiyle barışık olan ve somurtmak yerine gülmeyi seçen kişilerin cinsel yaşamları çok daha hareketli oluyor. Gülmek cinsel yaşamın daha iyi olmasını sağlarken, çiftlerin mutluluğu birlikte yakalamasında da etken oluyor..
Gülmek bağışıklık sistemini güçlendirdiği için birçok hastalığı da önlüyor. Soğuk algınlığından yüksek tansiyona, depresyondan alerjiye birçok hastalıkla baş etmenizi sağlıyor. Vücuttaki ağrıların neden oluyor. Gülme ve kahkaha ile insan beyninde doğal morfin yerine geçen endorfin üretiliyor.Endorfin ise morfinden çok daha güçlü ağrı kesici özelliği taşıyor.
Gülmek strese karşı en iyi ilaç. Gülünce anti-stres hormonlarının aktif hale geldiği ve vücut direncinin arttığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.