1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Güvenlik Görevlisi Raporlu Çıktı!

Güvenlik Görevlisi Raporlu Çıktı!

Yüksel Evsen'e silah çektiği belirtilen DHMİ güvenlik görevlisi M.K.'nin, depresyon tedavisi gördüğü ve 'silahlı çalışamaz' raporlu olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Adana Havalimanı'nda tartıştığı yerel Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen'e silah çektiği belirtilen DHMİ güvenlik görevlisi M.K.'nin, depresyon tedavisi gördüğü ve 'silahlı çalışamaz' raporlu olduğu ortaya çıktı.

Önceki akşam VIP nizamiyesinin girişinde görevli güvenlik görevlileri M.K. ve A.A.'nın gazeteci Yüksel Evsen'e silah çekmesiyle ilgili soruşturma sürerken, geçen yıl güvenlik görevlilerinin kullandığı mermilerin eksik olduğu öne sürülen Adana Havalimanı'nda güvenlik konusu bir kez daha gündeme geldi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, M.K.ve A.A. açığa alındı. Rapor alıp, darp edildiğini öne süren, silah çekilen Yüksel Evsen ile güvenlik görevlileri karşılıklı şikayetçi oldu.

Evsen hakkında da, 'Memura mukavemet' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Taraflar, poliste ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Savcılık soruşturması ise sürüyor.

SİLAH RAPORU GURUPLAR HALİNDE VERİLMİŞ

Bu arada, silah çeken güvenlik görevlilerinden M.K.'nin ruh sağlığının bozuk ve 'silah taşıyamaz' raporu olduğu anlaşıldı.

DHMİ yetkilileri, memur statüsünde bulunan güvenlik görevlilerinden bazılarının görev değişikliği, gece nöbeti tutmama talepleri nedeniyle rapor aldıklarını savundu.

Ancak, DHMİ Adana Havalimanı Başmüdürlüğü'nün, geçen ekim ayında, bünyesindeki 132 güvenlik görevlisinin tamamını 'Güvenlik görevlisi olur, ateşli silah taşımasında, bulundurmasında sakınca yoktur' heyet raporu almaları için Çukurova Dr. Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne gönderdiği, güvenlik görevlilerinin ekim ve kasım aylarında gruplar halinde hastaneye gittiği, raporların tamamlanmasının ardından hastane başhekimliğinin 19 Aralık 2010'da DHMİ'ye isim listesiyle sonucu bildirdiği anlaşıldı.

4 AY TEDAVİ GÖRMÜŞ

Kayıtlara göre M.K., 4 Kasım 2010'da hastaneye başvurdu. 9 Kasım 2010'da verilen raporda ise, kendisine 'Depresif bozukluk' tanısı konulup, 'Silahlı özel güvenlik görevlisi olması uygun değildir' denildi.

11 imzalı rapora rağmen, yine silah verilen M.K.'nin raporunun 'Psikiyatrik hastalıklar' bölümünde, "2009-2010 yılları arasında depresif bulgular gözlenmiş, 02.06.2010-30.09.2010 arası Ruh Sağlığı Hastanesi depresyon tanısıyla yatarak tedavi görmüş. Halen antidepresyon tedavisi görüyor" denildi.

ÇGC'DEN TEPKİ

'Ruh sağlığı tedavisi görmüş' raporlu bir kişinin silah verilerek görevlendirilmesi tepki çekti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Başbakanlar, bakanlar, siyasi parti liderleri, milletvekillerinin, tüm protokolün geçtiği, Adana'nın en önemli noktalarından birinde, raporlu bir kişiye, üstelik silahlı şekilde görev verilmesi anlaşılır değil. Güler yüzlü ve hoşgörülü kişilerin bulunması gereken yerde, en ufak tahrikte silah çekebilecek birinin görevlendirilmesi yanlıştır. Bu kişi, Başbakan geldiğinde yaşanan tartışmada bu tepkiyi gösterir ve silah çekerse ne olur?"

KAYIP MERMİ SORUŞTURMASI

Adana Havalimanı'nda geçen yıl da kayıp mermi olayı yaşandı. Şikayet üzerine başlatılan incelemede, güvenlik görevlilerinin kullandığı 9 mm. çapındaki 5 bin merminin kayıp olduğu ortaya çıktı.

Suçlanan DHMİ Başmüdürü, yardımcıları ve güvenlik müdürü ile güvenlik görevlilerinin ifadeleri alındı, yasa dışı yollarla satıldığı öne sürülen mermilerin, 'kedilere sıkıldığı', ancak mermilerden miktarı anlaşılamayan bir bölümünün satıldığı iddia edildi. Müfettiş soruşturmasının ardından, olay savcılığa da intikal etti.

CNN Türk

Bu haber toplam 16422 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.