1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Sarımsak Tozunun Faydaları Nedir? Evde Sarımsak Tozu Nasıl Yapılır?

Sarımsak Tozunun Faydaları Nedir? Evde Sarımsak Tozu Nasıl Yapılır?

Sarımsak faydaları ile evlerimizden eksik etmediğimiz bir besin. Ama onun aromatik tadından farklı şekillerde de yararlanmak mümkün.

A+A-

Mesela sarımsak tozu ile sarımsaklı ekmek yapabilir, ev yapımı pizza tarifleri içerisinde kullanabilir ya da baharat olarak değerlendirebilirsiniz. Peki, sarımsak tozunun faydaları nedir?

Evde sarımsak tozu nasıl yapılır?

Yüzyıllar boyunca sarımsak ev ilaçları ve tıbbi bir araç olarak kullanılmıştır. Sarımsak, faydalı etkilerine katkıda bulunduğu görünen en az birkaç bileşik içerir. Bu bileşenlerin mevcudiyeti ve miktarı, sarımsak formundan etkilenebilir. Yani çiğ, pişmiş, toz halde, kullandığınız sarımsakta farklı tatlar vardır. Eğer bilinen formu ile sarımsak tüketmek istemiyorsanız sarımsak tozundan da yardım alabilirsiniz. Büyük marketlerden ya da online satış sitelerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz sarımsak tozu hemen hemen her yemeğin içerisinde baharat olarak tercih edilebiliyor. Aynı zamanda sarımsak tozu normal sarımsağı oranla çok daha uzun süre dayanıyor ve mutfağınızda saklayabiliyorsunuz.

Peki, girdiği her tarifin içerisinde harika tatlar yaratan sarımsak tozunun faydaları nelerdir? Ev yapımı sarımsak tozu nasıl yapılır? Bugün sizlere Bu soruların yanıtını veriyoruz…

Ev Yapımı Sarımsak Tozu Tarifi, Nasıl Yapılır?

Evde sarımsak tozu yapmak istiyorsanız kesinlikle zor olduğunu düşünmeyin. Tam aksine markete gidip almaktan bile daha kolay. İşte ev yapımı sarımsak tozu tarifi;
Malzemeler:

İstediğiniz Kadar Sarımsak
Not: Üç baş sarımsak, 1/2 bardak sarımsak tozu verir.

Yapılışı:
Sarımsakları kabuklarını Soyun ve tek diş halinde ayırarak pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin içerisine alın. Fırını 130 derece ile 150 derece arasında 1 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Daha sonra fırın tepsisi içerisine yerleştirilir sarımsakları fırına verin. Sarımsakların kızardığını ve renginin değiştiğini gördükten sonra fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Sarımsakların kızarma işlemi yaklaşık yarım saat 45 dakika arasında sürecektir. Daha sonra bir öğütücü içerisine sarımsakları alanı ve Un haline gelene kadar dövün. Sarımsaklar tamamen kuruduysa bunu bir blender yardımıyla da yapabilirsiniz. İşte sarımsak tozu hazırlamak bu kadar basit. Un haline gelen sarımsakları bir kavanozun içerisinde alarak bu şekilde saklayabilirsiniz. Sarımsak tozunun bulunduğu kavanozun ağzını sıkıca kapatmayı unutmayın.


18.gif


Sarımsak Tozunun Faydaları

Hemen hemen her yemekte rahatlıkla kullanabileceğiniz sarımsak tozunun faydaları saymakla bitmiyor. Bildiğiniz üzere sarımsak yüzyıllardan beri doğal tıbbi ilaç olarak kullanılıyor ve aynı zamanda doğal antibiyotik olduğu iddia ediliyor. Sarımsak tozunun faydaları ise şu şekilde;

  • Sarımsak kötü kolesterolü düşürür iyi Kolesterolü arttırır.
  • Kalp krizi riskini en aza indirir.
  • Tansiyonu dengelemeye yardımcı olur Aynı zamanda kan şekerini düzenler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsak tozu hastalıklarla mücadele etmenize yardımcı olur.
  • Sarımsak tozunun iltihap sökücü özelliği vardır Bu özelliği sayesinde iltihap sal enfeksiyonlara karşı savaş açan alerjik hastalıklara çözüm olur.
  • Vücuttan ödemin ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Sarımsak metabolizmayı hızlandırır zayıflama sürecinde yardım eden ve kilo vermek için önemli bir yardımcınızdır.

Önemli Not: Doğal bile olsalar her şeyin fazlasını tüketmek zararlıdır. Aynı şekilde aşırı miktarda sarımsak tozu tüketmekte Sağlığımıza zararlı olabilir. Çünkü sarımsak midede asit oranını arttırır sindirim sisteminize kötü etki edebilir. En önemli yan etkileri gaz ve şişkinliktir. Bu tür sorunlar yaşamak istemiyorsanız sarımsak tozunu aşırıya kaçmadan tüketmeye Özen gösterin.

KAYNAK

Bu haber toplam 4017 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.