1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Çocuğunuzun Sağlığı Tehlikede!

Çocuğunuzun Sağlığı Tehlikede!

Çocukları kanserden korumak için; onları uzun süre alışveriş merkezlerinde dolaştırmayın.

A+A-

  Çocukları kanserden korumak için; onları uzun süre alışveriş merkezlerinde dolaştırmayın. Alışveriş merkezleri; yüksek oranda elektromanyetik dalga içerir. Çocukları uzun süre TV karşısında da oturtmayın.

Pediatrik Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Alp Özkan; 'Kansere Çözüm Var' adlı kitabında, çocukların kanserden nasıl korunacağının reçetesini verdi:

Mikrodalga Fırın Kullanmayın!

Çocukları korumaya çevredeki kanserojen etkileri ortadan kaldırarak başlamak gerekiyor. Çocuklarımıza mümkünse cep telefonu kullandırmayalım. Onları büyük alışveriş merkezlerinde uzun süre gezdirmeyelim. Bu merkezler, yüksek oranda elektromanyetik dalga içerir. Binlerce kişinin taşıdığı cep telefonları, mağazalardaki kredi kartı aletleri; çocukların beynini olumsuz etkiler. Onları televizyonun yakınında da uzun süre oturtmayın. Mikrodalga fırın da kullanmayın.

Çocukları Caddede Dolaştırmayın

Çocukları trafiği yoğun alanlarda gezdirmeyin. Bu alanlar, toksik gazlar bakımından zengindir.

Sık Sık Tomografi Çektirmeyin

Tomografi, PET-CT gibi tıbbi görüntüleme yöntemlerini çocuklarınıza az uygulatın. Ultrasonografi ve manyetik rezonans gibi görüntüleme yöntemlerinde ise çocuk radyasyona maruz kalmaz.

Çocuk Odası Mutlaka Ahşaptan Olsun

Çocuğunuzun sağlığı için evinizde doğal ürünleri tercih edin. Yatakları ve dolapları gerçek ahşaptan olmalı. Evin duvarlarında kurşunsuz boyalar kullanın. Yer zemininiz taş, mermer veya ahşap parkeden olsun. Yün halıları ve kilimleri tercih edin. Yataklarında pamuklu yorgan kullanın. Oyuncaklarda tahtayı tercih edin. Plastik oyuncaklardan uzak durun.

Salam Ve Sosisin Tadını Öğrenmesinler

Nitrit ve nitrat içeren salam ve sosis gibi besinleri çocuklarınıza vermeyin; literatürde bu ürünlerin kan kanserine yol açtığını gösteren çalışmalar mevcut. Geleneksel usül ile üretilmiş kasap sucukları güvenilirdir.

Çocuklara Bol Bol Balık Yedirin

Kanser; kronik iltihaplanmadır. Omega-3 yağ asitlerinden zengin beslenme, kronik iltihaplanmayı azaltır. Mevsiminde çocuklarınıza bol balık yedirin.

Biberonu Camdan Olsun

Çocuklarınızın biberonu için cam olanları tercih edin. BPA maddesi içermemesine dikkat edin. Emzik kullanacaksanız silikon olanları satın alın.

Evinizde mutfak tipi su arıtma cihazı bulundurun. Çeşme suyu içiyorsanız, havalandırıp dinlendirerek için.

Emzirme süresince deodorant kullanmayın. Kullanacaksanız; alüminyum içermemesine dikkat edin.

Bilinçsizce aşırı yapılan egzersizler, vücudumuzda aşırı miktarda serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Süt veren anneler; kendilerini bilinçsiz egzersiz programları ile zorlamamalı.

4 Yaşından Önce Yuvaya Göndermeyin

Çok zorda kalmadıkça 4 yaşından önce çocukları yuvaya göndermemek gerekiyor. Ülkemizde yapılan birtakım çalışmalar; çocuklarımızın kanserle daha erken yaşlarda karşılaştığını gösteriyor. Bu da nüfus yoğunluğuna bağlanıyor. Çocukluk çağı kanserlerinin en sık görüldüğü yaş; 3-4 yaş civarıdır.

Anne Babanın Mesleği Çok Önemli

Anne kimyasal maddelerle uğraşıyorsa; doğacak çocukta beyin tümörü riski yükselir.

Anne veya baba, tarım işçisiyse; çocukta beyin ve kemik tümörü riski olabilir. Pestisit işi yapıyorlarsa; böbrek tümörü gelişebilir.

Anne veya baba, tavuk besicisiyse; doğacak çocukta kemik tümörü riski diğer çocuklara göre daha yüksektir.

Baba, petrol, boya veya motor parçalarıyla ilgili bir işteyse; çocukta beyin tümörü ve lösemi riski artar. Kaynak işindeyse; böbrek tümörü ortaya çıkabilir.

Hamilelik Sürecinde Alınan İlaçlara Dİkkat

Hamilelikle alınan dietil stilbesterol hormonu; vajinada şeffaf hücreli karsinoma neden oluyor.

Sara ilaçları, nöroblastoma riskini artırıyor.

Alkol; lösemi ve nöroblastomaya sebep olabilir.

Yoğun kahve, çay; böbrek tümörü riskini artırır.

Mangalda çok fazla pişirilmiş et, çocukta beyin tümörüne neden olabilir.

Doğum kontrol hapları; tümör riskini artırır.

Kısırlık tedavisi; lenfoma ve göz tümörüne sebep olabilir.

Bu haber toplam 3743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.