Yaşam Enerji içinKoenzim Q-10 lazım

Solgar Araştırma-Geliştirme Merkezi Başkanı Passwater, Hilton Otel'de düzenlenen konferansta Koenzim Q-10 ve Omega - 3 yağ asitlerinin insan sağlığı açısından hayati önem taşıdığı ifade etti.

94 yaşındaki Amerikalı bilimadamı Dr. Richard Passwater, İstanbul'da konferans verdi. Solgar Araştırma-Geliştirme Merkezi Başkanı Passwater, Hilton Otel'de düzenlenen konferansta Koenzim Q-10 ve Omega - 3 yağ asitlerinin insan sağlığı açısından hayati önem taşıdığı ifade etti.

Passwater, Omega-3'ün faydalarından bahsederken, "Ani kardiyak ölüm oranını 9 kat azaltır, Kalp durması riskini yüzde 90 önler, Gögüs kanseri riskini yüzde 32 önler, Alzhemir hastalığının gelişme ihtimalini yüzde 50 önler" dedi.

Hamilelik ve emzirme döneminde Omega-3'ün önemine dikkat çeken Dr. Richard Passwater, "Hamilelik döneminde bebeğin beyin ve göz gelişimini desteklerken annenin diyabete karşı korunmasına, preeklampsi riskinin düşürülmesine, gebelik ve sonrasında görülen depresyon riskinin düşürülmesine destek sağlanır" diye konuştu.

Yaşam Enerji için ise Koenzim Q-10 lazım diyen Passwater, " Koenzim Q-10 kalbin kasılması ve fonksiyonların yerine getirilmesi için gereklidir. Çünkü Koenzim Q-10 kalpte enerji üretimini destekleyerek kalp kasını güçlendirir. Yapılan araştırmalarda kalp hastalarının serum ve kalp dokularında Koenzim Q-10 seviyelerinin ciddi oranda azaldığı gözlenmiştir" şeklinde konuştu.

Dr. Passwater ,"Omega 3, Halk diliyle bilinen tabiri ile balık yağı. Mutlaka ama mutlaka haftada en az 2-3 kez tüketilmeli. Gerekli görüldüğü takdirde balık yağı tabletlerine de başvurulmalı" ifadesini kullandı.

Dr. Richard Passwater, Koenzim Q10'un ise soya fasulyesi, badem ve ceviz gibi tohumlar, uskumru, sardunya gibi bazı balık türleri ve ıspanak , bezelye, sarmısak, lahana gibi bazı sebzelerde bulunduğunu söyledi.

Hürriyet

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka