Tuhaf Psikolojik Gerçekler

İnsan psikolojisi ile ilgili tuhaf ancak bir o kadar da merak uyandırıcı gerçekleri öğrendiğiniz zaman gerçekten şaşıracaksınız.Dünya üzerinde kayıtlara geçirilmiş çok çeşitli psikolojik tuhaflıklar bulunmakta. Fazla bilinmeseler de oldukça ilgi çekici ol

1. Şizofreni Hastaları

İlk gerçeğimiz şizofreni hastalarıyla ilgili. Sadece şizofrenlerin kendilerini gıdıklayabildiğini biliyor muydunuz? Evet, yanlış duymadınız. Sahip oldukları farklı beyin yapıları nedeniyle şizofrenler kendi kendilerini gıdıklaya bilir.

2. Instagram Narsistleri

İkinci ilginç psikolojik gerçeğimiz de Instagram profilinde çok sayıda kendi selfie'lerini paylaşan kişilerin narsist kişilik bozukluğuna sahip olma ihtimallerinin yüksek olduğu. Yapılan araştırmalar özellikle erkeklerin bu tarz paylaşımda bulunmaları durumunda psikopat eğilimlere yatkın olduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra internet trolleri olarak adlandırılan, kışkırtıcı yorumlar ile insanları rahatsız etmeyi amaçlayan kişilerin de aynı şekilde psikopat kişilik bozukluklarına sahip olabileceği ortaya çıkmış.

 

3. Othello Sendromu

Bir diğer gerçeğimiz ise ilginç bir sendrom olan "Othello Sendromu". Bu sendroma sahip kişiler sevgililerini hastalık derecesinde kıskanıyor. Ancak Othello Sendromu'nda yaşanan kıskançlık durumu aslında kişinin kendine olan güvensizliği olarak açıklanıyor.

 

4. Olfaktör Sendromu

İlginç olan diğer bir sendrom "Olfaktör Sendromu". Bu sendroma sahip kişi etrafına sürekli kötü koku yaydığını düşünüyor. Hatta bu var olmayan kötü kokudan kurtulmak için sürekli duş alıyor, dişlerini fırçalıyor.

 

5. Nomofobi

Modern insanın teknoloji fobisi diyebileceğimiz "Nomofobi" ise cep telefonunu kaybetme ve dolayısıyla iletişimden mahrum kalma korkusu olarak tanımlanıyor. Hangi birimiz telefonumuzdan uzak kaldığımızda bu tarz bir korkuyu yaşamamışızdır ki.

1/5