Sağlıklı Hafıza İçin Çok Önemli 5 Besin

İngiliz The Sun gazetesi, hafıza ve beyin sağlığı için çok önemli olan 5 besini okuyucularıyla paylaştı

Özellikle yemişlerin stresi azaltan antioksidan deposu olduğuna dikkat çekilen haberde, bazı besinlerin beyin tümörlerinin gelişimini bile azaltabildiği belirtildi. İşte sağlıklı bir zihin için tüketilmesi gerekenler:

Çilek: İçinde bol miktarda yaşlanmayı engelleyen flavenoid bulunduran çilek hafızayı kuvvetlendiriyor. Yaşlanan beyin için ise yaban mersini tüketilmeli.

Yumurta: Beynin ve hafızanın gelişmesini sağlayan kolin maddesi yumurtanın sarısında bulunur. Kolin barındıran yumurtanın özellikle 7 yaşın altındaki çocuklar tarafından tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Kahve çekirdeği: Taze öğütülmüş kahve çekirdeği vitamin, mineral, antioksidan ve amino asit deposudur. Düzenli olarak kahve içenlerin hafıza kaybı yaşamadığı belirtilirken Güney Kore’de yapılan bir araştırma, kahvenin beyin tümörünün büyüme hızını yavaşlattığını ortaya çıkardı.

Somon balığı: Somon balığı gibi yağlı balıklarda bol miktarda omega-3 yağ asidi bulunur. Omega-3’teki bileşenler beyindeki sinyallerin aktarım hızını arttırıyor. Omega-3’te bulunan DHA asitinin eksikliği hafıza kaybı, konsantrasyon eksikliği ve şizofreniye neden olabiliyor.

Yemiş: Fındık ve ceviz gibi kabuklu besinler beyne olumlu katkı yapan E vitamini içeriyor. Hafıza kaybı ve unutkanlıkla mücadele ediyor

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka