Osteopati Nedir?

Osteopati eklemler, kaslar ve omuriliği içeren kas ve kemik yapısını tedavi edip güçlendiren toplam vücut sağlığına odaklanan bir tür ilaçsız, invazif olmayan el tedavi biçimidir.

Osteopati eklemler, kaslar ve omuriliği içeren kas ve kemik yapısını tedavi edip güçlendiren toplam vücut sağlığına odaklanan bir tür ilaçsız, invazif olmayan el tedavi biçimidir. Amacı vücudun sinir, dolaşım ve lenf sistemlerini olumlu yönde etkilemektir.

Bu terapi sağlık bakımına özel bir holistik (bütünsel) bir yaklaşımdır. Osteopatlar sadece sorunlu bölgeyi tedavi etmeye yoğunlaşmakla kalmaz, bütün vücut sistemlerini dengelemek, toplam sağlık ve sıhhat sağlamak için el tekniklerini kullanırlar.

Dr. Andrew Taylor Still, ilaçlar kullanılmadan, dolaşım ve doğru değiştirişmiş biyomekanik geliştirmek için el tekniklerini kullanma amacıyla, osteopati uygulamasını 1800’lerin sonlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde kurdu. 

Osteopati - Özellikleri

Osteopati - Özellikleri

Osteopatinin felsefesi, onu diğer tıp disiplinlerinden ayırır. Anahtar ilkeler vücut bölümlerinin bütünsel bir yaklaşımla bir arada işlemesine dayanır. Vücudun bir kısmı kısıtlanmışsa vücudun geri kalanı buna uyum sağlamak ve tedavi etmek zorunda kalır, sonunda yangı, ağrı, sertlik ve başka sağlık sorunlarına yol açar. Vücut hareket kısıtlamalarından kurtulduğunda osteopatik tedavi vücuda ağrının minimuma indirilmesi, stresin azalması ve hareketliliğin artmasında yardım ederek vücuda kendini tedavi etme olanağı sunar.

Osteopatlar geniş bir elle tedavi teknik dizisi, örneğin yumuşak doku esnetme, derin dokunsal baslı ve eklemlerin yönlendirilmesi veya çalıştırılmasını kullanırlar.

Bazı vakalarda, osteopatlar pratisyen hekimler tarafından verilen tavsiyeyi takviye edebilirler. Örneğin artritten mustarip kişilere genelde pratisyen hekimleri tarafından ilaç yazılır. Buna ek olarak, osteopatlar eklem ve kas sertliğinin neden olduğu ağrıyı eklem hareketliliğini ve eklemlere kan akışını artırarak azaltabilir ve artrit hastalarına kendilerinde hasara neden olmayı nasıl önleyeceklerini gösterebilir.

Osteopati - Yararları

Osteopati - Yararları

Osteopatik tedavi kendi içinde önleyici değildir. Osteopatlar vücuda kendini düzenleme mekanizması olarak saygı duyarlar ve sadece ağrı veya rahatsızlık mevcutsa müdahale ederler. Osteopatinin yararları hareketlilik ve vücudun yapısal tutarlılığında genel iyileşmedir. Sonra vücut sistemlerinde, örneğin dolaşım, sinir ve lenf sistemleri daha etkin işlev gösterir ve bir dizi genel koşul için minimal tedavi gerekir.

Osteopati - Hastanın Sağlığında Etki Akışı

Osteopati - Hastanın Sağlığında Etki Akışı

Osteopatik tedavi daha dengeli bir vücut ve daha iyi bir genel sağlık sağlamak için sinir, dolaşım ve lenf sistemlerine olumlu etki eder. Bu, iyi bir beslenme ve/veya egzersizle birleştirildiğinde kişinin sağlığını kuvvetlendirir ve genelde bireysel sağlık sorumluluğuna olumlu bir yaklaşıma götürür.

Kaynak: Hemen Sağlık

Kavramlar Haberleri

Histerik Kişilik Bozukluğu Nedir?