Manik Depresif Ünlüler

Manik depresif hastalık olarak da bilinen bipolar (iki uçlu) bozukluk, ciddi bir duygu durum bozukluğu. Bu sorun sadece belirli bir kesimi değil herkesi etkileyebilir. İşte dünyaca tanınmış ünlülerden manik depresyona yakalananlar...

AXL ROSE 

Hard rock'ın efsane grubu Gun 'N' Roses'ın solisti Axl Rose, bir dönem ani öfke krizleri geçirdiği, fazla enerjik olduğu ve hatta saatlerce uyumadığı için doktora gittiğinde kendisine bipolar teşhisi konulduğunu bir röportajında söyledi

Britney Spears için Psikolog Robert Butterworth ünlü şarkıcı için "Tutarsız davranışları, ani öfkesi, coşku patlamaları, karar vermekte zorlanması ve sekse olan aşırı ilgisi bipolar olduğunu açıkça gösteriyor" diyor.

İntihar eden rock yıldızı Kurt Cobain'in de bipolar hastalığı vardı. Ancak yıldız hastalığın tedavisini reddetmişti.Manik depresif belirtiler gösteren Cobain sonunda intihar etmişti. Bir araştırmaya göre ABD'deki manik depresif hastalarının yüzde 20'si intihara teşebbüs ediyor.

Marilyn Monroe doktoru Hyman Engelberg, "Marilyn, manik depresifti... Ruh halindeki büyük dalgalanmalar yüzünden çok zor günler geçirdi" diyor.

Mel Gibson doktoru, ünlü yıldızın bipolar olduğunu açıkladı.

Uzun yıllar alkol ve uyuşturucu ile mücadele eden aktör Robert Downey Jr. da bipolar ünlülerden...

Russell Brand

Hiperaktivite ve bipolar teşhisi konulan Brand, bazı günler hiç uyumadığını kimi zaman da yataktan bile çıkmak istemediğini söyledi

Sinead O'Connor "Ben bir manik depresifim. Zaman zaman çok mutluyum. Kimi zaman ise beynimin içinde yankılanan ve sürekli kendimi öldürmemi söyleyen bir ses duyuyorum" dedi...

Sylvia Plath şiirleri ile kaotik ruh halini kelimelere döken Plath'e depresyondan daha sonra da bipolar teşhisi kondu.

Psikolojik destek alan güzel yıldız Winona Ryder, bir dönem bipolar hastalığı yüzünden kariyerine ara vererek tedavi gördü.

Nurseli İdiz

Televizyon dünyasının önemli isimlerinden Nurseli İdiz, bipolar duygu durum bozukluğu yaşıyor.

Nurseli İdiz, "Bende bipolar bozukluk hastalığı var.

Catherine Zeta Jones

Catherine Zeta Jones, kocası Michael Douglas'ın kanser tedavisi sürecinde çok yıprandı. Sonunda bipolar kişilik bozukluğu geçiren Zeta Jones hastaneye yattı.

CARRİE FİSHER

Star Wars'ın Prenses Leia'sı Carrie Fisher bipolar kişilik bozukluğu geçirmişti. Star Wars serisi sonrası kariyerinde düşül yaşayan Fisher hastalığı ile ilgili ulusal bir TV kanalına "Psikolojik rahatsızlığım var ve bundan utanmıyorum" demişti.

Sherman Alexie , Yerli Amerikalı şair, yazar, yönetmen

Katherine Brooks , yönetmen / yazar / yönetmen

Katherine Brooks Bipolar doğmanın hayatında yeni anlamlar, yeni amaç ve yeni tutukulara ulaşmak için özel bir avantaj olduğunu ifade ederek bipolar hastalığına minettarlığını ifade etmişti.

1/16