Bahar'da Panik Atak Riskine Dikkat!

İlkbahar mevsiminde aniden ortaya çıkan ve zaman zaman tekrarlayan, insanı dehşet içinde bırakan yoğun huzursuzluk ya da korku nöbetleriniz mi oluyor?

 İlkbahar mevsiminde aniden ortaya çıkan ve zaman zaman tekrarlayan, insanı dehşet içinde bırakan yoğun huzursuzluk ya da korku nöbetleriniz oluyor, bir anda bütün dünya başınıza yıkılıyormuş gibi mi geliyor? Ansızın, yoğun kaygıların esiri olup, her an ölebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? O halde dikkat edin panik atak rahatsızlığı yaşıyor olabilirsiniz.

Şubat ve Mart aylarında başlayıp yaz aylarına kadar panik atak vakalarının biraz daha artığını söyleyen Psikiyatrist Psikoterapist Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Öz, "Panik atak problemi ile bu mevsimlerde daha çok karşılaşıyoruz.

Bunun nedeni günlerin uzaması insanların daha fazla uyanık kalması dolayısıyla uyarılmışlık halinin artması. Bir diğer neden havadaki değişikliklere vücudun gösterdiği uyum. Yani soğuk havalarda kan daha derin damarlardan akarken, sıcak havalarda daha çok yüzeysel damarlardan akar. Bu durum panik atak sırasında da oluştuğu için zihin bunu bir tehlike olarak algılayıp panik atağa çevirebiliyor" dedi.

"Kalp Krizi Geçiriyorum Diye Kaygılananlar Panik Atak Olabilir

Panik atakta belirgin bir şey olmaksızın yoğun bir korku ve endişe ile heyecan hali olduğuna işaret eden Ahmet Öz, "Genellikle sık karşılaşılan durum kalp krizi geçiriyorum kaygısıyla acillere gidilmesidir. Kalp atışlarındaki hızlanma, çarpıntı olarak algılanıyor. Kişi kalbinin düzgün çalışmadığını düşünüyor. Nefes alamama hissiyle hızlı nefes alıp verme, ter basması, heyecan artması, kasların kasılması bununla ilişkili göğüs ağrısı gibi şikayetler oluyor. Bu da kişi tarafından kalp krizi olarak algılanabiliyor. Acil servise 'Kalp krizi geçiriyorum' diye gelenler, bu teşhisler sonucunda panik atak rahatsızlıklarının olduğunu öğreniyor" diye konuştu.

Star 

Psikiyatri Haberleri

MÜKEMMEL DENGE: BEYİN HASSASİYETİNİ NASIL AYARLIYOR?
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tedavisi
Attentioner DEHB Programına Yoğun Katılım