Açık ilköğretim 2010 2. Dönem Seçmeli Dersler

2009-2010 ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM DERS SEÇME İŞLEMLERİ ile ilgili MEB'in sitesinde bir duyuru yayımlandı. Söz konusu duyurunun ayrıntıları şöyle:

Açık İlköğretim Okuluna 2009-2010 öğretim yılı II. Dönemi için 01/09/2009 tarihinden itibaren yeni kayıt yaptıranlardan öğrencilik durumu “AKTİF” hale gelerek öğrenciliği kesinleşen öğrencilerimiz 13/03/2010 tarihinde yapılacak sınavlar için ders seçme işlemlerini sistem üzerinden yapabilirler.

Öğrencilerimizin ders seçme işlemlerini okulumuzun internet sayfası olan http://aio.meb.gov.tr adresindeki sağ üst köşede bulunan “ÖĞRENCİ GİRİŞİ”nden şifreleri ile sisteme girerek Yeni Kayıt İşlemleri menüsü altında bulunan Ders Seçme ekranından yapabilecektirler.

- Öğrencilik durumu AKTİF olduğu halde ders seçme ekranı açılmayan öğrencilerimiz bir sonraki gün ders seçme ekranını açarak ders seçme işlemlerini yapabileceklerdir.
- Şifre yeni kayıt raporunda bulunmaktadır. Söz konusu raporda yazan şifre ile sisteme girilebilecektir.
- Bulunduğunuz sınıfta başarmanız gereken derslerin tamamı sistem tarafından seçilecektir.
- Ders seçme 6 ve 7. Sınıf öğrencilerine yönelik bir uygulamadır. Sınıfı 8 olarak atanmış öğrencinin ders seçme işlemi yoktur.
- Sistem gereği ders seçilmesi gereklidir. Süresi içinde ders seçmeyen öğrenciye sistem otomatik ders atayacaktır. Sistemin atayacağı derslere itiraz söz konusu değildir.

- Yönetmelik gereği bir üst sınıftan en fazla 4 (Dört) ders seçilebilir, Ancak bazı durumlarda ders oturum sayısının veya bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girebilme kriterinin aşılması durumunda üst sınıftan seçilecek ders sayısı 4 ten az olabilecektir.

Duyurular Haberleri

İstanbul'da birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
Sağlık Bakanlığı personel alımı gerçekleştirecek!
İl Sağlık Müdürlüğü Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Acil Tıp Teknisyeni İstihdamı Yapacak
Beykoz’da yüksek lisans başvuruları 8 Şubat’a kadar uzatıldı