1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Zeytinburnu OÇEM'den Otizm Dergisi

Zeytinburnu OÇEM'den Otizm Dergisi

Zeytinburnu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan EKOLALİ isimli Otizm dergisinin ilk sayısı okuyucularıyla buluştu.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Şubat 2009'da faaliyete geçen Zeytinburnu OÇEM, kısa sürede kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, Otistik çocuklara ve Ailelerine farklı alanlarda çok yönlü hizmetler sunuyor. Bu hizmetlerin başında; Ailelerin ve toplumun bilinçlenmesini oldukça önemsenir bulduklarını ifade eden kurumun Psikolojik Danışmanı Kenan Türker; "Gerek yazılı gerek görsel araçlarla toplumsal bilinçlenmeye katkı sunmak amacıyla sürekli yeni projeler üzerinde durmaktayız. EKOLALi bu projelerden bizim açımızdan en önemlisi. Hayata geçmiş olması otizmin toplumsal alanda özümsenmesi adına gerçekleştirilmiş önemli bir adımdır" dedi.

Aktüel Psikoloji'ye konuyla ilgili sözlü açıklama yapan Zeytinburnu OÇEM Müdürü Volkan KUMAŞ dergiyle ilgili şunları söyledi:"EKOLALİ kurum açıldığı zaman planlanan bir projeydi. Sınırlı bir konuda dolu bir içerik oluşturmak zor ve zahmetli bir iştir. İçeriğin özgün, anlaşılır ve anlamlı olması gerekir. Hedef kitleyle ilişkisi olabilecek herkeste duyarlılığın arttırılması EKOLALİ'nin birinci derecede ön plana çıkan misyonudur. Duyarlılığı arttırırken özenli bir içerik seçimi yapılmak zorunda. Bu anlamda derginin hazırlanmasında kurum olarak çok özenli bir çalışma yaptık. Gelinen noktada çok güzel proje hayat bulmuş oldu." dedi.

Zeytinburnu OÇEM Müdürü Volkan KUMAŞ derginin, ilk sayında; "Henüz yola yeni çıktık. Yolcular yeni. Ama bilinsin ki yol eski. Otizm adına yürüttüğümüz bu yol pek çok seyyahın daha günlüğünde yer etti ve yer etmeye de devam edecektir." diyerek derginin üstlendiği temel misyonu bir kaç cümleyle ifade ediyor.

Derginin Adı Neden EKOLALİ

EKOLALİ terim olarak "Hastanın kendisine söylenilen sözleri anlamsız şekilde aynen tekrarlaması"dır. Ekolali, çocuğun duyduğu kelimeleri, cümleleri, konuşmacının hemen arkasından veya daha sonra taklit etmesidir. Normalde çocuklar konuşmaya duydukları kelimeleri taklit etmekle başlarlar; ancak bu taklit dönemi, 2,5 yaş civarında sona erer. Otistik çocuklar da bazen kelimeleri, bazen de cümleleri papağan gibi taklit ederek öğrenirler.

Kelimeleri, taklit ettikleri konuşmacının aksanı ve vurgulaması ile söylerler. Ekolali Otizmle en çok ilişkilendirilebilen kavram olduğu için derginin adı EKOLALİ olarak benimsendi.

Derginin İçeriği

EKOLALİ birinci sayısında aşağıdaki başlıkları okuyucusuyla paylaşıyor.

  • Türkiye'de ve Avrupa'da Otizme Bakış
  • Otizmde Eğitsel Yaklaşımlar
  • Otistik Çocuklar ve eğitim
  • Otizm ve Beslenme
  • Ben bir otistik annesiyim
  • Ruhun gıdası OTİZM ve MÜZİK... vb

Dergi okuyuculara ücretsiz olarak gönderilmektedir. Dergiye ulaşmak için aşağıdaki iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.

Zeytinburnu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Merkez Efendi Mah. Mevlivihane Cad. No: 26 Zeytinburnu İstanbul

Tlf: 0212 665 09 39

[email protected]

www.zeytinburnuocem.k12.tr  


Bu haber toplam 9912 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.