1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yrd. Doç.Dr. Coşkun Taştan'a Yılın Psikanaliz Ödülü

Yrd. Doç.Dr. Coşkun Taştan'a Yılın Psikanaliz Ödülü

Uluslar Arası Psikanaliz Birliği Türk Psikanaliz Çalışma Grubu tarafından verilen "Yılın Psikanaliz Yazıları Ödülü", Yrd. Doç.Dr. Coşkun Taştan'a verildi.

A+A-

Uluslar Arası Psikanaliz Birliği Türk Psikanaliz Çalışma Grubu tarafından verilen "Yılın Psikanaliz Yazıları Ödülü", 2011 yılında Bağlam Yayınevi tarafından basılan, "Türkiye'de Psikanaliz Hakkında En Eski Metinler" başlıklı iki ciltlik kitap çalışması nedeniyle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Coşkun Taştan'a verildi.

Yrd. Doç.Dr. Coşkun Taştan'a  ödülü, İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende verildi.

Aldığı ödülden dolay memnuniyetini dile getiren Coşkun Taştan, bu ödülün kendine verilmesinden ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. Yazdığı kitap hakkında kısaca bilgi veren Taştan Şunları Söyledi; "Ödüle konu olan Türkiye'de Psikanaliz Hakkında En Enski Metinler başlıklı çalışmanın birinci cildi, 1917 yılından 1928 yılına kadar Türkiye'de Freud ve psikanaliz hakkında yazılmış ve dönemin farklı dergilerinde yayınlanmış 20'den fazla makaleyi bir araya getiriyor. Mustafa Hayrullah Diker (1875-1950): Mustafa şekib Tunç (1886-1958) ve İzzeddin Şadan (1895-?) gibi yazarların Freud hakkında yazdıkları makaleler, psikanalizin geçtiğimiz yüzyılın başında Türkiye'de nasıl karşılandığını gözler önüne seriyor. Osmanlıca yayınlanmış olan makaleleri günümüz alfabesine çevirmiş ve kitabın sonuna da Osmanlıca psikanalitik terimlerin günümüz Türkçesindeki karşılıklarını veren bir sözlükçe eklemiş. İkinci cilt ise 1929-1960 arasında yayınlanan makaleleri bir araya getiriyor. Freud ile Türkler arasındaki bu asimetrik ilişki üzerine çokça kafa yormak gerek. "Türkiye'de Psikanaliz Hakkında En Eski Metinler I ve II", hem Freud ve Türkler arasındaki platonik ilginin sorgulanması bakımından hem de neredeyse tarihin dışında bir yerlerde seyreden Türkiye psikanalizine tarihsel bir su yatağı tesis edilmesi bakımından küçük fakat önemli bir adım olarak görülebilir". Dedi.

Bu haber toplam 7290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.