1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yozgat'ta Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Göreve Başladı

Yozgat'ta Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Göreve Başladı

Trabzon Karadeniz Tıp Fakültesi Hastanesi'nden, Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne ataması yapılan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uz. Dr. Veli Kurt, göreve başladı.

A+A-

Yozgat'ta bugüne kadar ilk defa çocuk ve ergen psikiyatristinin görev yaptığını belirten Hastane Başhekimi Dr. Yavuz İrişti, "Hastanemize son yapılan atamalarla birlikte uzman hekim sayımızı 18'e çıkardık. Bunlardan birisi de çevre illerdeki hastanelerde dahi bulunmayan çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanıdır. Hastanemize yeni atamaları yapılan uzman hekimlerimizle birlikte kadın doğum uzmanımızın sayısını 3'ten 5'e, çocuk hastalıkları uzmanımızı ise 1'den 3'e çıkardık. Yine çocuk cerrahisi uzmanımız tekti, yeni ataması yapılan hekimimizle bu sayımız da 2 oldu. Diğer bölümlerde görev yapan hekimlerimizle birlikte hekim sayımızı 18'e yükseldi. Böylelikle hastalarımıza daha kaliteli hizmet vereceğiz. " dedi.

Poliklinikte 0-18 yaşları arasındaki çocuk ve ergenlerin ruhsal problemlerini değerlendirdiklerini ifade eden Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uz. Dr. Veli Kurt, "Polikliniğimize ilk başvuru için gelen hastalarımıza, psikiyatrik değerlendirmeden sonra gerekirse ilaç tedavisi gerekirse terapi ya da hem ilaç tedavisi hem de terapi uygulanmaktadır. Gerekli durumlarda psikologumuz ve çocuk gelişim uzmanımız da tedaviye dahil olmakta, gerekli testleri yapılmaktadır. İlk değerlendirmeden sonra hastalarımıza randevu vererek takiplerini yapmaktayız. " şeklinde konuştu.

Çocuklarda ve ergenlerde yaşanan psikolojik rahatsızlıklarda ailelerin daha duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizen Kurt, en fazla görülen rahatsızlıkları şöyle sıraladı: "Dikkat eksikliği-hiperaktivite bozukluğu, davranış bozukluğu, karşı gelme-karşıt olma bozukluğu, depresyon, çocukluk çağı kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk (takıntı-zorlantı bozukluğu), sosyal fobi, dışa atım bozuklukları (gece/gündüz idrar kaçırma, Kaka kaçırma), zeka geriliği, öğrenme bozuklukları (okuma, yazılı anlatım, aritmetik), yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger bozukluğu, atipik otizm), iletişim bozuklukları (kekemelik, konuşma ve dil bozukluklar), beslenme ve yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, tik bozuklukları, okul reddi, okul sorunları, sınav kaygısı, bedensel rahatsızlıklarla bağlantılı ruhsal sorunlar, çocuk istismarı ve ihmali (fiziksel, duygusal, cinsel ), anne-baba-çocuk arasında ilişki sorunları, kardeşle ilişki sorunları, akran ilişki sorunları, kimlik sorunu, ergenlik dönemi uyum sorunları, psikososyal stres etkenlerine uyum sorunlarının tedavisi, çocukluk ve ergenlik dönem özelliklerinin değerlendirilmesi, anne-baba danışmanlığı, koruyucu ruh sağlığına yönelik danışmanlık hizmetleri verilmektedir. "

(Cihan Haber Ajansı)

Bu haber toplam 4459 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.