1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Yaşlanmaya dur demenin en etkili yolları

Yaşlanmaya dur demenin en etkili yolları

Menopoz öncesi ve menopoz döneminde, hormonal yaşlanmanın cildiniz üzerindeki etkilerini azaltmak için...

A+A-

BUGÜN - Cildinize bilinçli ve özenli bir bakım uygulayın. Cildiniz ince ve kuru olduğu için hassas ciltler için geliştirilmiş temizleyici ürünler ve yoğun nemlendirici maddeler içeren gece ve gündüz kremleri kullanın.

Cildinizin nemini artırmak, koruyucu fonksiyonlarına destek olabilmek için bol su (günde en az 2 litre) için; esansiyel yağ asitlerini (zeytinyağı, kabuklu yemişler, balık kaynaklı) tüketin.

Deriden su kaybı gece en yüksek düzeydedir. Bu nedenle gece kullanılacak nemlendiriciler, cildinizin doğal lipit yapısını destekleyen maddeler (seramit, skualen gibi) içermelidir. Ayrıca cilt hücrelerinin yenilenmesi ve tamir işlevi gece uyku sırasında gelişir. Bu nedenle, derideki yaşlanma belirtilerini önlemek ya da onarmak için, kolajen dokuyu uyarıcı ve onarıcı maddeler (A vitamini, alfa hidroksi asit, peptit vb.) içeren gece kremleri kullanın.

Gündüz, cildinizdeki lekelenmeleri azaltmak ve güneşin zararlı etkilerinden korunmak için, güneşten koruyucu kremler (en az 15 koruma faktörlü) kullanın. Ayrıca, kullandığınız kozmetik ürünlerin antioksidan maddeler (vitaminler, bitkisel özler) içermesine dikkat edin. Kozmetik ürünlerde bulunan antioksidanlar, güneş ışınlarının cilt üzerindeki zararlı etkilerini önler.

Çevresel zararlı etkilerden (sigara dumanı, hava kirliliği, kimyasal maddeler vb.) korunmak için bol meyve ve sebze (özellikle taze ve koyu renkli olanları) tüketin. Besin desteği olarak antioksidan, vitamin ve mineral içeren tabletler (vitamin C, vitamin E, likopen/beta karoten, soya ekstresi, yeşil çay, üzüm çekirdeği, DMAE, evening primrose oil, selenium, çinko vb.) kullanın.

Yüksek kalorili diyetler deri yaşlanmasını hızlandırır. Bu nedenle diyetinizdeki günlük kalori miktarını kısıtlayın.

Bu haber toplam 2764 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.