1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

  3. Yaşar Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü Açıldı

Yaşar Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü Açıldı

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni öğretim yılında Psikoloji bölümüne ilk kez öğrenci kabul edeceklerini belirtti.

A+A-

Aktüel Psikoloji & Ajanslar


Prof. Dr. Barkan, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanan Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Psikoloji Bölümüne ek yerleştirme ile 50 öğrenci almayı hedeflediklerini bildirdi.

Yaşar Üniversitesinde 2007-2008 eğitim döneminden bu yana tüm bölümlerde ortak ve zorunlu dersler olarak okutulan ''Kurumsal Temel Dersler''in önümüzdeki dönemden itibaren, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yeni bir bölümde toplandığını da kaydeden Barkan, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

''Türkiye'de ilk ve tek olan Bilim Kültürü bölümünde öğrenciler, Tasarım, Proje, Araştırma, Etik ve Estetik alanlarında aldıkları derslerle İnsan Bilimleri ile Sosyal Sorumluluk Projesi alanlarında çalışmalar yapacak. Bölüme yerleştirmelerle öğrenci alınmayacak. Üniversitenin ayrıcalık yaratan akademik kimliğini gösteren bölümde, Yaşar Üniversitesinde öğrenim gören tüm öğrenciler zorunlu olarak ortak ders görecek.''

Bu haber toplam 10207 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.