1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Vejeteryanlarda Kısırlık Oranı Daha Yüksek

Vejeteryanlarda Kısırlık Oranı Daha Yüksek

Uzmanlar, doğurganlık ve hamile kalmak için kadın ve erkeğin dikkat etmesi gerekenleri açıklıyor. İşte uzmanların gözüyle soru ve cevaplarla hamile kalmak için dikkat edilmesi gerekenler…

A+A-

İsrail'de bilim insanlarının yaptığı araştırma, sabah kuvvetli kahvaltının, gebe kalmanın önünde engel teşkil edebilecek insülin, testosteron ve diğer hormonların düzenlenmesini sağladığını gösterdi. 

Araştırmaya, androjenlerin (erkeklik hormonları) artmasına ve adet dönemlerinin düzensiz olmasına yol açan Polikistik Over Sendromu bulunan, vücut kitle indeksi 23'den daha az, 25-39 yaşındaki kadın katıldı. İki gruba ayrılan katılımcılardan günde yaklaşık 1800 kalori alması istendi. 

Akşam yerine, sabah daha fazla kalori alanların hamile kalma şansının arttığı görüldü. 

Sabah kuvvetli kahvaltı yapanların (yaklaşık 980 kalori alanlar) glikoz seviyesi ve insülin direncinin yüzde 8 azaldığı, akşam fazla kalori alan diğer gruptakilerde ise değişim olmadığı belirlendi.

12 hafta süren araştırmada ayrıca sabah kuvvetli kahvaltı yapanlarda erkeklik hormonu testosteron seviyesinin yaklaşık yüzde 50 azaldığı ortaya çıktı. 

Araştırmaya imza atanlardan Oren Froy, sonuçların günlük alınan kalori miktarının önemli olduğuna ancak bunları alma zamanının daha fazla önem taşıdığına dikkati çekti. 

Ayrıca yenilecek gıdalar iyi yıkanmalı, sigaradan uzak kalınmalı. Çünkü günde bir paket sigara içenlerin menopozu üç yıl erkene çekiliyor, iki paket içenlerin ise beş yıl. 

Tek yönlü beslenmenin yumurtlama üzerinde kötü etkisi var. Vejetaryenlerde kısırlık oranı yüksektir. Hayvansal proteinlerden de alınması şart.
Bu haber toplam 4971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.