1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Vahşet Haberleri Travmaya Yol Açıyor

Vahşet Haberleri Travmaya Yol Açıyor

Uzmanlar tekrar tekrar yayınlanan vahşet haberlerinin insanlar üzerinde travmaya neden olduğunu söylüyorlar.

A+A-

TRT - Son dönemlerde yaşanan korkunç cinayetler, gazetelerin üçüncü sayfalarından manşetlerine taşındı.

Uzmanlar ise bu tür haberlerin tekrar tekrar yayınlanmasının toplum üzerinde olumsuz etki yaptığına dikkat çekiyor.

Türkiye son günlerde cinayet haberleriyle sarsıldı. Olaylar gazetelerde manşetlere, televizyonlarda ise canlı yayınlarına taşıdı. Uzmanlara göre bu tür haberlerin tekrar tekrar yayınlanması çok sakıncalı. Sebebi ise vahşet görüntülerinin toplum üzerinde olumsuz etki yapması.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aşkın konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Vahşi trajik dehşet uyandırıcı cinayetler toplumsal bir tramvaya yol açıyor. Yani başta çocuklar olmak üzere belki bir ölçüde kadınlarda daha fazla olmak üzere bunlar travmatik şok edici etkiler oluşturuyor. Bu tür vakaların tekrar tekrar gösterilmesi, televizyonlarda radyolarda veya gazetelerde büyük puntolarla yansıtılması son derece zararlı."

Bu tür görüntülerin izleyenler üzerinde korku da yarattığını da belirten Prof. Aşkın, "Yetişkin veya çocuk bu tür cinayetleri gördükçe her köşe başında sanki katillerin canilerin kendilerini beklediğini zannediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlar, şiddete eğilimi olanların enerjilerini doğru yönde kullanamadıkları durumlarda vahşet olaylarının yaşanabildiğine dikkat çekerek medyaya bu konuda ciddi görevler düştüğünü belirtiyorlar.

Bu haber toplam 3399 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.