1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Uzman Dr. Psikiyatrist İnci Şen 'Globalleşme Psikolojimizi Bozdu'

Uzman Dr. Psikiyatrist İnci Şen 'Globalleşme Psikolojimizi Bozdu'

Uzman Dr. Psikiyatrist İnci Şen, globalleşen dünya ile yaşam biçimlerinin standartlaşmaya, farklılıkların azalmaya, tutum ve davranışların birbirine benzemeye başladığını; küreselleşme ile birlikte psikiyatrik bozuklukların da arttığını vurguladı.

A+A-

Uzman Dr. Psikiyatrist İnci Şen, globalleşen dünya ile yaşam biçimlerinin standartlaşmaya, farklılıkların azalmaya, tutum ve davranışların birbirine benzemeye başladığını; küreselleşme ile birlikte psikiyatrik bozuklukların da arttığını vurguladı. Şen, “İnsanlar yalnızlaştı, antideprasan kullanımı arttı, dayanışmalar ve dostluklar seyrekleşti, can sıkıntısı en büyük sorunlardan biri haline geldi. Bilgisayar ve uyuştucu bağımlılığı da küresel bir sorun olarak hızla yayılırken, globalleşen dünyanın değiştirdiği en önemli şeylerden biri de birçok kimliğin insanoğluna aynı anda yüklenmesiyle kültürel kimlik sorununun ortaya çıkması oldu” dedi.

GURBETÇİLERİN SORUNLARI
Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan 5,4 milyon Türk arasında da psikiyatrik sorunları olanların artığını ifade eden Dr. Şen, “TAVAK Vakfı ile yürüttüğümüz araştırmada AB ülkelerinde Türkçe konuşan psikiyatr sayısının oldukça az olduğunu tespit ettik. Onlar da büyük ölçüde sorunlarla başa çıkamaz hâldeler. Bu nedenle Türkiye’deki tedavi cazip bir konu haline geldi” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK TURİZMİ
Bu durumun yeni bir sektör yarattığı belirten Şen şunları söyledi: “Türkiye sağlık turizminde önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacak. Sağlık sektöründe alt yapı gün geçtikçe gelişiyor. Bugün itibariyle 450’nin üzerinde özel hastane ve devlet hastanelerinde de olumlu gelişmeler gözlemleyebiliyoruz. Eğer tüm bunları göz önünde bulundurursak Türkiye çok önemli bir konumda olacak.”

Kaynak: Aydınlık Gazetesi

Bu haber toplam 8226 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.