1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Tüzder'den Üstün Zekalı Çocuklara % 100 Eğitim Bursu

Tüzder'den Üstün Zekalı Çocuklara % 100 Eğitim Bursu

Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklara yönelik proje ve sosyal destek çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren TÜZDER üstün zekalı çocuklara yönelik yeni bir proje başlattı...

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklara yönelik proje ve sosyal destek çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren TÜZDER üstün zekalı çocuklara yönelik yeni bir proje başlattı...  Konuyla ilgili TÜZDER'den yapılan yazılı açıklamada şu ayrıntılara yer verildi...

Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklara yönelik proje ve sosyal destek çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren TÜZDER (Tüm Üstün Zekâlılar Derneği) önümüzdeki günlerde detayları açıklanacak proje ile dahi seviyesindeki çocuklara ulaşım ve yemek ücreti de dâhil olmak üzere %100 eğitim bursu, üstün zekâlı çocuklara ise %100 eğitim bursu sağlayarak üstün zekâlı ve dahi çocuklara üstün zekâlılar öğretmenleriyle zenginleştirilmiş eğitim hizmeti sunan özel okullarda eğitim görme imkânı sunacak.

ENDERUN SİSTEMİ MODERNİZE EDİLECEK 

Enderun ruhunun yeniden canlandırılması olarak ta düşünülen projeye eğitime gönül vermiş hayırseverler tarafından büyük destek sağlanıyor. Projeye dâhil olacak çocukları tespit etmeye yönelik olarak yapılacak zekâ/yetenek testleri neticesinde ENDERUN projesi kapsamında 50 çocuğa Boğazhisar Eğitim Kurumlarında eğitim görme imkanı sunulacak. 

Not: Yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde ENDERUN projesi kapsamında TÜZDER tarafından 

  • % 100 Eğitim Bursu + yemek
  • % 100 Eğitim Bursu
  • % 75 Eğitim Bursu
  • % 50 Eğitim Bursu sağlanacaktır.

Sonuçlara göre Parlak Zeka, Üstün Zeka, Çok Üstün Zeka ve Deha seviyesindeki öğrencilere farklı destekler sağlanmaktadır.

Değerlendirmeler neticesinde ailelerden Burs Talep Formları alınacaktır.

TÜZDER'in burs kaynağı Türkiye'de ilk olan ve TÜBİTAK, Avrupa birliği tarafından dünya projesi olarak desteklenen Dünya Ölçeğinde Üstün Nitelikli İnsan Yetiştirme Modeli isimli, özgün bir eğitim modelinin patentine sahip, 3 yabancı dil eğitimi verilen (İngilizce, Çince, Arapça), zeka atölyesi ve hayal tasarım atölyesi gibi sıra dışı dersliklerde öğrencilerimizin zeka ve öğrenme becerilerinin desteklendiği ve TÜZDER ile eğitim süresince ortak çalışma yürütecek olan Boğazhisar Eğitim Kurumlarında değerlendirilecektir.

Talepte bulunan öğrencilere yönelik öncelikle grupla değerlendirmeler yapılacak, belirlenen seviyelerin üstünde performans gösteren öğrenciler bireysel değerlendirmelere alınarak komisyon marifetiyle bursluluk hizmetinin sunulup sunulamayacağına karar verilecek.

Form dolduran velilere öğrencilerin değerlendirmelerinin yapılacağı tarih ve yer bildirilecektir.

Projede taraf olarak Niçin Boğazhisar Eğitim Kurumları Seçildi?

Boğazhisar Türkiye'de ilk olan  ve TÜBİTAK,  Avrupa birliği tarafından dünya projesi olarak desteklenen Dünya Ölçeğinde Üstün Nitelikli İnsan Yetiştirme Modeli isimli, özgün bir eğitim modelinin patentine sahiptir.

TRT ve ulusal basında sıkça yer alan "Dünya ölçeğinde üstün nitelikli  insan yetiştirme eğitim modeli çerçevesinde ;

Öğrencilere 3 yabancı dil eğitimi verilmekte(İngilizce,Çince Arapça), zeka atölyesi ve hayal tasarım atölyesi gibi sıra dışı dersliklerde öğrencilerimizin zekalarını geliştirilmekte,

Öğrencilerin yetenek alanları tespit edilerek yetenekli oldukları alanlarda özel eğitimler alırlar. 

PROJE İLE İLGİLİ VİDEOLAR 

http://tuzder.org/tuzderbasvuruform/view.php?id=10 

Bu haber toplam 50532 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum