1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye'de Yılda Kaç Çift Boşanıyor

Türkiye'de Yılda Kaç Çift Boşanıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'de yılda 500 ila 600 bin çiftin evlendiğini, buna karşın boşanan çiftlerde de önemli artış olduğunu ifade etti.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'de yılda 500 ila 600 bin çiftin evlendiğini, 100 bin çiftin ise boşandığını söyledi 

Bakan Fatma Şahin, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı tarafından Adana Seyhan Oteli'nde düzenlenen 3'üncü bölge eğitim ve değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda nişanlı çiftlere nikah öncesi eğitim verdiklerini belirten Bakan Şahin,  "Türkiye'de yılda 500 ile 600 bin evlilik oluyor. Bunun yanı sıra yılda 100 ila 200 bin de boşanma yaşanıyor. Boşanmaların yüzde 39'u ilk 5 yılda meydana geliyor. Bununla ilgili 5 ilde 450 çift üzerinde yaptığımız çalışma kapsamında ayrılmak isteyen çiftlerden 75'ini boşanmaktan vazgeçirdik. Boşanma oranları 2001 yılı ekonomik krizinde en yüksek değere ulaşmış ve 140 bin boşanma meydana gelmiş. 2008 de bir yükselme oldu ama alınan tedbirle bu düşürüldü. Biz bunların hiç birinin olmaması için 3 boyutlu sistemimizi çalıştırıyoruz. İlk olarak evlilik öncesi eğitime başladık. Nikah öncesi nişanlı çiftlere eğitim veriyoruz" diye konuştu.

GÜVENLİK BUTONU KULLANMAK İSTEMİYORUZ

Kadına yönelik şiddet konusunda radikal kararlar alarak önemli adımlar attıklarını anlatan Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şiddet konusunda aslında biz güvenlik butonu filan kullanmak istemiyoruz. Şiddet hiç istemiyoruz. Kadına yönelik şiddetle ilgili de kadını ve şiddeti, aileyi ve şiddeti bir arada tutan bir anlayışı da istemiyoruz. Kız çocuklarının okutulmasını, kadının ekonomik olarak sosyal hayatın, kültürel hayatın içerisinde olması ve erkeklerle beraber hayatı paylaşmasını çok önemsiyoruz. Kadın meselesinde yalnızca şiddetle mücadelenin değil, onu önleyecek tedbirleri, statüyü yükseltecek tedbirleri almaya da devam ediyoruz"

Bakan Şahin, daha sonra Seyhan Kültür Merkezi'ne geçerek, Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen 'Adana Kültür Günleri' etkinlikleri kapsamında yapılan 'Adana Yemekleri' yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA) 

Bu haber toplam 3661 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.