1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Türkiye'de ilk Özürlüler Kütüphanesi

Türkiye'de ilk Özürlüler Kütüphanesi

İstanbul Özürlüler Müdürlüğü İSÖM, bünyesinde oluşturduğu özürlüler kütüphanesinde topladığı 1374 eserle, özürlülük alanında bilgi sahibi olmak isteyen kişilere hizmet veriyor.

A+A-

8SUTUN.COM - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Özürlüler Müdürlüğü İSÖM, kurduğu özürlüler kütüphanesiyle, özürlülük alanında bilgi sahibi olmak isteyen ya da bu alanda akademik çalışma yürüten kişilere hizmet veriyor. Özürlülükle ilgili yerli ve yabancı 1374 yayının bir araya getirilerek hazırlanan kütüphane kurulduğu dönemde, ülkemizin ilk Özürlülük Kütüphanesi olma özelliği de taşıyordu. Özürlülükle ilgili kitap, tez, makale, görsel-işitsel materyaller ve süreli yayınlardan oluşan kütüphanede 110 adet yabancı yayın da bulunuyor. Özürlüler Kütüphanesi ayrıca özürlülükle ilgili araştırma yapmak isteyen üniversite ve kamu kurumlarının özürlülere yönelik koleksiyon oluşturmasına yönelik Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti de veriyor.

İSÖM’ün Özürlülük Kütüphanesinde görev yapan görme özürlü Ayşe Bügelek, kütüphanenin herkese açık olduğunu belirterek “Kütüphanemizde sadece özürlülükle ilgili eserler mevcut. Özürlülerle ilgili yazılı, sesli ve görsel eserleri kütüphanemizde toplayarak ilgili bireylerin hizmetine sunuyoruz. Özellikle bu alanda araştırma yapmak isteyen öğrencileri, akademisyenleri ve konuya ilgi duyan tüm İstanbulluları bekliyoruz” dedi.

İSÖM Kütüphanesi’ne ulaşmak için;

http://application2.ibb.gov.tr/SaglikveSosyalHizmetler/isom/kutuphane.html  

 

Bu haber toplam 2272 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.