1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Turkcell T40 Satışa Çıkıyor

Turkcell T40 Satışa Çıkıyor

Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu T40,satışa sunuldu.

A+A-

Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu T40,satışa sunuldu.

HD ses özelliği ile konuşma esnasında duru ve anlaşılır ses iletimi ile daha iyi bir ses deneyimi sağlayan cihaz, konferans konuşmalarında ve ses tanıma sistemlerinin kullanımı ile öne çıkıyor. T40'da gürültü engelleyici (Noise Cancellation) ve "Fluence Çift Mikrofon" özelliği bulunuyor. Çift mikrofon özelliği ile diğer mikrofon arka plan seslerini algılayıp filtreliyor. Yani gürültülü ortamlarda telefonun diğer ucundaki kişi, konuşmalarınızı net olarak algılayabiliyor.

Peşin olarak 499 TL fiyatla satışa çıkacak olan cihaz aynı zamanda kontratlı paketlerle satın alınabilecek. Kontratlı olarak 24 ay boyunca aylık 8-24 TL arası değişen fiyat seçenekleri sunulacak olan akıllı telefon, Android 4.1 işletim sistemi, Qualcomm 8225 1.2 GHz çekirdekli işlemci,4 inç 480x800 piksel IPS ekran, 5 Megapiksel ana, 0.3 Megapiksel ön kamera, 1600 mAh pil gibi özelliklere sahip.

T40'ın mesaj, alarm, zil vb. sesleri de yine bağlama-vapur sesi gibi Türkiye'ye özgü esintiler taşıyor. Ayrıca cihazın tasarım özellikleri arasında arka kapakta kilimden dantele, nazar boncuğundan İznik çinisine ve laleye dek Anadolu coğrafyasının tarihi ve kültürel değerlerinden esinlenen alternatifler bulunuyor.

Turkcell tarafından geliştirilen özel bir arayüze sahip olan telefon, sadece 135 gram ağırlığında.

Bu haber toplam 3303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.