1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk PDR-Der ve TPD İlk Defa Ortak Hareket Etti

Türk PDR-Der ve TPD İlk Defa Ortak Hareket Etti

Alan dışına Rehber Öğretmenlik Ataması ile ilgili tartışmalar devam ederken bir ilk yaşandı. Türk PDR-DER ve Türk Psikologlar Derneği ortak hareket ederek Bakanlık yetkilileriyle görüştü...

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Alan dışına Rehber Öğretmenlik Ataması ile ilgili tartışmalar devam ederken bir ilk yaşandı. Türk PDR-DER ve Türk Psikologlar Derneği ortak hareket ederek Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü ile görüştü...

İki dernek arasında mesleki sınırlar ve sorumluluk alanları eksenli çeşitli tartışmaların ve uyuşmazlıkların olduğu ruh sağlığı kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek. Kimi zaman bu tartışmalar mail gruplarında, sosyal ağlarda birebir atışmalara dönüşebiliyor. 

Bununla beraber gerek Ruh Sağlığı Yasasının hazırlanması çalışmalarında gerekse psikolojik kariyerle ilgili çalışmalarda her iki derneğin görüş farklılıkları olduğu biliniyor. Bu görüş farklılıkları ve diğer tartışmalar esas alındığında her iki derneğin ortak hareket etmesi önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Özellikle Doç. Dr. Gökhan MALKOÇ'un Türk Psikologlar Derneği'nin başına geçmesiyle beraber sürecin birlikte hareket etme yönüne kaydığı ifade ediliyor.

Yapılan görüşme ile ilgili Türk PDR-DER'in web sitesinde şu ayrıntılara yer verildi:

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün özel öğretim kurumlarına hizmetiçi eğitim kursu ile rehber öğretmen atanmasına olanak tanıyan yazısına ilişkin belirlemiş olduğumuz eylem takvimi çerçevesinde dün basın açıklaması yapılmıştır.

Bu gün (30.05.2013) de eylem takvimimizde yer aldığı gibi Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet KÜÇÜK ile Türk Psikologlar Derneği ile birlikte bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Görüşmeye Derneğimiz adına Genel Başkan Prof. Dr. Tuncay ERGENE ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ŞEN, Türk Psikologlar Derneği adına da Genel Başkan Doç. Dr. Gökhan MALKOÇ ve Genel Merkez Koordinatörü Ebru ERGİN katılmışlardır.

Görüşmede yapılan atamaların bilimsel ve hukuki açıdan yanlışlığı, kamu yararını zedelediği, hizmet alanların niteliksiz hizmet almalarına yol açacağı, yapılan işlemin ihtiyaç adına değil, özel öğretim kurumlarının daha düşük ücretle eleman çalıştırmalarına hizmet edeceği vurgulanmıştır.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü de bizlerin haklı olduğumuzu, itirazlarımızı yapabileceğimizi, yargıya gidebileceğimizi, kendilerinin de bunu yargıda savunacaklarını, özel öğretim kurumlarının rehber öğretmen bulamadıkları için kapatılma noktasına geldiklerini dile getirmiştir.

Her iki derneğin ilk defa bu nedenden dolayı birlikte hareket ettiklerini, bunun anlamlı olduğunu ve bu işlemin geri çekilmesi gerektiği ortak bir şekilde dile getirilmiştir.

Sonuç: İşlemin geri çekilmesi için sesimizi daha gür çıkarmak ve çevremizi meslektaşlarımızı duyarlı kılmak ve süreci hep birlikte katılarak, üreterek sürdürmek gerekmektedir.

Tüm meslek taşlarımıza saygıyla duyurulur.

Türk Psikolojik danışma ve Rehberlik Derneği 

Yönetim Kurulu

  

Bu haber toplam 7754 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum