1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk PDR-DER “2012 Yılı Empati Ödülü” Çarşıya

Türk PDR-DER “2012 Yılı Empati Ödülü” Çarşıya

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği çArşı'ya 2012 Empati ödülünü Beşiktaş Çarşı Taraftar Grubu'na verdi. Derneğin web sitesinden yapılan açıklamanın ayrıntıları şöyle:

A+A-

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği  çArşı'ya 2012 Empati ödülünü Beşiktaş Çarşı Taraftar Grubu'na verdi. Derneğin web sitesinden yapılan açıklamanın ayrıntıları şöyle:

"Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDRDER) olarak toplumsal sorumluluğumuz gereği insanların birbirlerini anlama çabasını ortaya koyan çalışma ve uygulamaları ödüllendirerek toplumun gündemine getirmek, bireylerin empatik becerilerini geliştirerek daha sağlıklı, daha hoşgörülü ilişkilerle toplumsal yaşam kalitemizi geliştirmek amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz "2012 Yılı Empati Ödülü" sahibi belli olmuştur.

2012 Yılı Empati Ödülü'ne Van depremini takip eden haftalarda, lig maçında ilin trafik kodu olan 65. dakikada üstlerini çıkararak soğukla mücadele eden Van halkının durumuna dikkat çeken "Beşiktaş Çarşı Taraftar Grubu" değer görülmüştür. "Van Üşüyor" sloganıyla gösterdikleri bu empatik davranışlarıyla başta deprem mağduru vatandaşlarımız olmak üzere hepimizin içini ısıtmışlardır.

Beşiktaş Çarşı Taraftar Grubu, yaptıkları tribünde ve tribün dışındaki gösterileriyle salt bir taraftar grubu olmadıklarını her daim ortaya koymuşlardır.

Beşiktaş Çarşı Taraftar Grubu, gerek ülkemizde gerekse diğer ülkelerde tribünden yükselen şiddet olgusuna , empatiyle dur diyebilecek bir özelliğe sahiptir. Bu, aynı zamanda diğer taraftar grupları için de örnek alınması gereken bir davranıştır.

Onlar, futbolun kitleleri yönlendirme aracı olmasına adeta karşı çıkarak, futbolu temaşa zevki içinde zevkle seyredilir hale getirme çabasındalar. "Futbol asla sadece futbol değildir" farkındalığında bir tribün fenomeni olarak takımlarının ve insanlığın yanında olmaya devam etmektedirler.

Onlarla özdeşleşen "Beşiktaş Çarşı … Karşı" sloganlarını tersine çevirircesine, "Beşiktaş Çarşı Empatiye Değil Karşı" duruşuyla Van depremi mağdurlarının ve bizlerin içini ısıttılar. İnsanın derdi olan konularda bizleri ışıtmaya devam edeceklerdir.

"Beşiktaş Çarşı Taraftar Grubu" adına ödül, grubun sözcüsü olan Sayın Alen Markaryan'a 14 Aralık 2012 tarihinde, saat 10.00'da, Ankara Crown Plaza Otel'de gerçekleştirilecek olan IV. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulamaları Kongresi açış töreninde takdim edilecektir.

Birbirimizi anlama çabamızın devamı dileğiyle…"

Dernek Yönetimi Adına 

Prof. Dr. Tuncay ERGENE

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı

Bu haber toplam 4892 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.