1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Turgut Özal'ın Mezarı Açılacak

Turgut Özal'ın Mezarı Açılacak

KESİN ÖLÜM NEDENİNE İLİŞKİN İNCELEME YAPILACAK

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümüyle ilgili iddialar üzerine soruşturma yürüttüğü 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılarak inceleme yapılmasına karar verdi.

KESİN ÖLÜM NEDENİNE İLİŞKİN İNCELEME YAPILACAK

Soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, Özal'ın mezarın açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazdı. Mezar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde açılacak. Adli Tıp Kurumu, Özal'ın kesin ölüm nedenine ilişkin inceleme yapacak.

"BABAMIN RAHATSIZ EDİLMESİ HOŞ DEĞİL" 

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün ardından ortaya atılan spekülasyonlar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada yeni bir karar alındı. Devlet denetleme Kurulu'nun hazırladığı rapora istinaden Ankara Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, Turgut Özal'ın mezarının açılmasına karar verdi. Turgut Özal'ın mezarının açılmasına ilişkin ilk yorum oğlu Ahmet Özal'dan geldi. Özal, "Teknik olarak bu kadar yıl sonra oradan birşey elde edilir mi bilmiyorum. Ancak, ekspertizler, bilirkişiden birşey bulabilecekse mezarın açılmasında yarar var. Ancak, bir şey bulunma ihtimali yoksa mezarın açılması, babamın rahatsız edilmesi hoş değil" diye konuştu.

Devlet Denetleme Kurulu, yaptığı inceleme Turgut Özal'ın yakınında bulunun tüm isimlerle konuşmuş ve ölümünün şüpheli olduğunu belirtmişti.

Bu haber toplam 2525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum