1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Tarihi Örneklerle Efsane Adamlar

Tarihi Örneklerle Efsane Adamlar

Uzman psikolog Dr. Faruk Öndağ hazırladığı "Tarihi Örneklerle Efsane Adamlar" kitabında ilginç tarihi olayları bir psikolojik danışmanın bakış açısıyla ve akıcı bir üslupla yeniden kaleme alıyor.

A+A-

TIMETURK.COM - Uzman psikolog Dr. Faruk Öndağ hazırladığı "Tarihi Örneklerle Efsane Adamlar" kitabında ilginç tarihi olayları bir psikolojik danışmanın bakış açısıyla ve akıcı bir üslupla yeniden kaleme alıyor.

Öndağ bu çalışmayı oğluna borçlu. Daha 6 yaşında olan oğlunun "Baba ya, şu Türklerin kafasıda hiç çalışmıyor!" sözü üzerine kafasında şimşekler çakmış neden öyle düşündüğünü sorunca aldığı cevap böyle bir çalışmayı doğurmuş: Ya baba baksana! Yoldaki bütün arabalar yabancı. Alman, Fransız, İtalyan, Japon. Hiç Türk arabası yok .”Neden bizim kendi arabamız yok?”

On beş yıllık hekim olan ve uzun yıllardır da eğitim danışmanlığı yapan Öndağ, yurt içi ve yurt dışı pek çok hocadan eğitim almış. Öndağ, Psikoloji mastırı yaptıktan sonra, özellikle Osmanlı coğrafyası başta olmak üzere öğrencileri için pek çok ülkeyi gezmiş, görmüş. "Bizim açımızdan tarihi önemi olan pek çok gizli kalmış ilginç olayı, bizzat yerinde araştırdım ve kayıt altına aldım" diyen Öndağ, "Küçük oğlumun sorusunun cevabı ise insan gerçeğinde saklı idi. Gerçekten biz Türklerin kafası çalışmıyor muydu? Yoksa sorun başka bir yerde miydi?" diye sorarak başlamış çalışmasına...

Kitabın üç bölümden oluştuğunu belirten Öndağ, "Birinci bölümde Antik Çağı inceledik. Bu dönemde bilgi yani güç ;Keldanilerden, Eski Mısır ve Eski Yunan medeniyetinden beslenen bilgelerde toplanmıştı. İkinci bölümde yani orta çağda ise bilgi ve güç ; Eski Mısır ve Yunan medeniyetine Eski Hint ve Çin Medeniyetini de ekleyen ve kendi dağarcıklarında hepsini harmanlayıp zenginleştiren İslam medeniyeti vardı. Üçüncü bölümde ise Rönesans ile aydınlığa kavuşan ve o zamana kadar dünyada birikmiş tüm bilgiyi çok çalışarak tek eline alan, batı medeniyetinin bilgeleri vardır" diyor.





Öndağ'ın kitabında konu aldığı efsane adamlar ve olaylar şöyle sıralanıyor:
Fatih Sultan Mehmet'i yetiştiren muhteşem ekip.

Çılgın Arşimet'in Roma ordusuna karşı mücadelesi.

Matematiğin babası Pisagor ve öğrencilerinin yakılarak öldürülmesi.

Aristo'nun, öğrencisi Büyük İskender'i tanrı olduğuna inandırması.

Devletlere ömür biçebilen İbni Haldun efsanesi.

İbn-i Rüşt'ün Katolik inancını sarsması ve Protestanlığın doğuşu.

Ortaçağ Avrupa'sında matematiğin Müslümanların icadı olması.

Papa 2. Pius - Fatih Sultan Mehmet mücadelesi.

Kristof Kolomb'un keşif için Osmanlı İmparatorluğundan yardım istemesi.

Teknoloji harikası bir ordunun başında muhteşem bir komutan, Yavuz Sultan Selim.

Çar Deli Petro'nun işçi kılığına girip Avrupa teknolojisini keşfetmesi.

Kaptan Scott ve ekibinin insanlığa ders veren yolculuğu.

Padişahı evire çevire döven bir hekim Razi.

Bu haber toplam 8016 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.